CHP’li Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: Bu ne zalimliktir!

CHP’li Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: Bu ne zalimliktir!
30 Ağustos 2022 10:28

Çevre Şehircilik Bakanlığı kararıyla kentsel dönüşüm kapsamına alınan Güngören ilçesinin Tozkoparan Mahallesi’ni ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Sizin bir cümlenizi bu insanlar referans kabul etti. Siz dediniz ki, ‘Ben de gecekonduda oturuyorum.’ Binlerce mazlum zar zor imkânlarını kullanan insanlar sizi güvence olarak kabul etti. Bu ne zalimliktir” dedi.

 

 

Barış Parkı’nda bekleyen mahalleliyi milletvekili Gürsel Tekin ziyaret etti. Burada yurttaşların sorunlarını dinleyen Tekin, iktidarın “Gönül köprüsü kuracağız. Gönül belediyeciliği yapacağız” şeklindeki seçim kampanyalarını anımsattı. “İnsanların yuvasını, rızası olmadan insanların kafasına yıkmak hangi dine, imana, vicdana sıkışır” diye sordu. Tekin, şöyle konuştu:

 

 

“Elbette hangi insan daha iyi, daha güvenli yapılarda oturmak istemez ama bütün dünyanın yaptığını siz de yapın. Yıkım önce Sultan Mahallesi’nde başladı. Sultan Mahallesi’nde bir tek Roman kardeşimiz kalamadı maalesef. O örnek dedikleri kentsel dönüşüm, o evlerde şimdi kimler oturuyor, bir bakar mısınız? 250 yıldır orada oturan insanlara bir de Çin Seddi gibi kapı koydunuz… Fikirtepe’de aynı, Beyoğlu’nda aynı. Niçin, neden, bu kin, bu nefret nedir? Söyler misiniz? Güvercintepe’de bir ablamızın bir feryadı vardır. Kanser hastası ve kurulduğunuz günden itibaren size oy veren bir insan. Nasıl yaparsınız bunu?”

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Gürsel Tekin, “Bu insanlar sizin bir cümlenizi referans kabul etti. Siz dediniz ki, ‘Ben de gecekonduda oturuyorum.’ Binlerce mazlum zar zor imkânlarını kullanan insanlar sizi güvence olarak kabul etti. Bu ne zalimliktir?” diye sordu.