CHP’li Tarhan: Özeleştiri vererek CHP genlerini yenilemeli!

CHP’li Tarhan: Özeleştiri vererek CHP genlerini yenilemeli!
20 Haziran 2023 10:34

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Yurt dışında yapacakları örgütlenme çalışmalarına dair konuşan CHP’li Tarhan, “Sanayiciyim sistem kurarım. İş yerinden biri beni hiç aramaz. Sistemi kurdum. Hedefim iş dünyasındaki tecrübemi yurt dışına uygulamak” dedi.

 

 

‘ALMANYA’DA 21 BİRLİĞİ BİR FEDERASYONA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ’
Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre yurt dışındaki 27 temsilciliği birbirine bağlayan bir sistem kuracaklarını ifade eden Tarhan, “Türkiye’de yurt dışındaki kişiler oy kullansın denilmiş ama zemin yasal olarak hazırlanmamış. 3 milyonun üzerindeki seçmenlerin kendi temsilcisi yok. Bu nedenle de sandığa gitme oranı düşük. CHP olarak yurt dışı oylarda başarısızız bunu kabul etmek lazım. Yüzde 23.4 yani büyük fark yemişiz. Hedefimiz aradaki farkı kapatmak. Yaptığımız araştırmada sandığa gitmeyen büyük kesim sosyal demokrat yani CHP’ye oy vermesi muhtemel kesim. Almanya’da 21 birliği bir federasyona dönüştüreceğiz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’nin yurt dışındaki örgütlenmesi gönüllülere dayanıyor ama bazı yerlerde temsilciliğimiz yok. Başta Rusya olmak üzere temsilcilikler kuracağız. Kıbrıs’ta da sistemimizi yeniden gözden geçireceğiz. Siyasetin dışındaki dünyanın her yerindeki Türkleri ziyaret edeceğim. Hiçbir ayrım yapmayacağım.
Her zaman kapımız açık olacak. Açık ve şeffaf siyaset yapacağız. Kapalı kapılar ardında konuşan değil açı açık düşüncelerimi ifade edeceğim.”

 

 

‘AK PARTİ KAMU KAYNAKLARIYKA BUNU YAPTI’
Yurt dışındaki seçmenlerin taleplerine ve tercihlerine dair çalışma yapıp yapmadıkları sorusu üzerine Tarhan, “CHP gönüllüler üzerinden AK Parti kamu kaynaklarıyla bunu yaptı. Daha organize ve kamu kaynaklarıyla çalışmalar yürütülmüş. Biz şimdi teşhisi koymaya çalışıyoruz ve tedavi edeceğiz. CHP’nin seçmenin sandığa gitmediği görülüyor. Sandığa gitmemenin ana sebebi de 8-10 saatlik yolculuklar. Bu sistemi bizim kurmamız gerekiyor. İnsanlar sandığa gitmiyorlar. Bu sistemi iyi kurup sandığa seçmenlerin gidişini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

‘MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN İKİ DÖNEM KURALI GELEBİLİR’
Partisindeki kurultay sürecine dair de konuşan Tarhan “İlk MYK’da CHP’nin acil olarak kurultaya gitmesi gerektiğini ele aldık. Bazı il başkanlarından gelen tüzük değişikliğini de gündemimize aldık. Çok uzun bir süreç yok. Parti Meclisi’nin alacağı kararla kurultaya gideceğiz. Değişim deniyor, değişmeli doğru. Özeleştiri vererek CHP genlerini yenilemeli. Kalbe daha iyi kan pompalamalı” ifadelerini kaydetti.

“Peki vücudun beyni de değişmeli mi” sorusuna is Tarhan, “Onun kararını kurultay verir. Kurultayda yeni adaylar, yarış olabilir. Biz ona karar veremeyiz” yanıtını verdi.

Tüzük komisyonu kurulacağını belirten Tarhan, “Demokratik bir tüzük hazırlanacak. Aktif üye pasif üye sistemini hayata geçireceğiz. Tüzük komisyonunun yapacağı çalışma taslak çıkaracak. Geleceğe dönük tüzüğe bakmak gerekiyor. Milletvekilliği için iki dönem gibi bir kural gelebilir” diye konuştu.