CHP’li Sarı: Balıkesir Büyükşehir’de büyük bir telaş var! ‘Paçalar tutuşmuş durumda’

CHP’li Sarı: Balıkesir Büyükşehir’de büyük bir telaş var! ‘Paçalar tutuşmuş durumda’
19 Aralık 2023 09:16

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanlara, “mevcut başkan Yücel Yılmaz’ın propagandasını yapın. Yoksa işinizden olursunuz” tehdidi yapıldı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın ortaya çıkardığı ses kaydında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güvenlik Şube Müdürünün çalışanlara “Vatandaşlardan hiçbir şekilde uzak durmayın. Hepimiz alabora oluruz” ifadeleriyle gözdağı verdiği duyuluyor.

 
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı “Balıkesir’de büyük bir infial var! Kimin infiali? Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ahmet Akın açıklandıktan sonra Balıkesir Büyükşehir’de büyük bir telaş başlamış durumda. Paçalar tutuşmuş durumda” dedi.

 

 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın yayınladığı ses kaydı, AKP’nin yönettiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 7 bin taşeron personele, mevcut Belediye Başkanı AKP’li Yücel Yılmaz’a oy vermeleri ve seçim öncesinde Yılmaz’ın propagandasını yapmaları yönünde baskı uygulandığını ortaya çıkardı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güvenlik Şube Müdür Vekili Mustafa Deniz, sözde “biber gazı eğitimi” amacıyla yaptığı toplantıda yaklaşık 300 personele, “3 ayımız var. Yılmaz’ın projelerini vatandaşa anlatın. Sosyal medyaya destek olun. Geldik geldik. Gelemedik, hepimiz alabora oluruz” ifadeleriyle siyasi propaganda yapmaları yönünde baskıda bulunuyor.

 

 

“HEPİMİZ ALABORA OLURUZ”

 

 

Milletvekili Serkan Sarı’nın yayınladığı ses kaydında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güvenlik Şube Müdür Vekili Mustafa Deniz, sözde “biber gazı eğitimi” amacıyla yaptığı toplantıda yaklaşık 300 güvenlik personeline şunları söylüyor:

“…Yani 3 ay süre zarfınca bak bizim başkanımız, Yücel Yılmaz Başkanımız 5 yıl boyunca şu projeleri gerçekleştirdi, hedefinde şu projeler var. Ondan sonra ileriye dönük çok güzel planları var. İlçelerden gelen arkadaşlar, ilçe projelerini anlatsınlar. Vatandaşlardan hiçbir şekilde uzak durmayın. Bak bu çok önemli arkadaşlar bak. Bak hepimiz alabora oluruz. Liderin izinde gideceğiz arkadaşlar. Liderin izinde. Çünkü buradaki bak bütün personeller ben biliyorum, herkes sağ görüşten gelme buraya. Bak sol görüş yok. Ben kimseye siyaset yapmayın demiyorum bak. Ben siyaset yapmıyorum, ama liderin izinde gidiyorum. Tamam mı? Ben, liderim buradaysa ben buradayım. Ben liderle gelirim, liderle giderim arkadaşlar. Kimseye de verecek hesabım yok yani. O yüzden sizin de buradaki geriye dönük bazı görüşlerinizi biliyorum. Ondan dolayı destek olun, sosyal medyaya da destek olun. Sosyal medya harici yanınızda vatandaş varsa onlara güzelce yapılmış olan hizmetleri kazanım yönünden anlatın. Yani birbirinizle didişip kakışmayı bırakın. Eğer siz birbirinizle didişip kakışırsanız, yok beni oraya yazdı şuraya yazdı bak, beni oraya yazdı buraya yazdı mevzuları bitti arkadaşlar. Önümüzde 3 ay var. Bak 3 ay. Geldik geldik. Gelemedik hep birlikte hep beraber birbirimize ‘haydi Allahısmarladık’ der, kenara çekiliriz. Yani tamam mı arkadaşlar? Dolayısıyla hizmet yönündeki siz zaten Yücel Yılmaz Başkanımızın hizmetlerini, hani ileriye dönük kazanımlarını bir kişiye bile anlatsanız o bir kişi bile artı olarak…”

 

 

“AKP’Lİ YÖNETCİLERİN PAÇALARI TUTUŞMUŞ DURUMDA”

 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan tüm personelin Yücel Yılmaz’ın yarattığı korku ve baskı imparatorluğundan bunaldığını anlatan CHP’li Sarı, “Yücel Yılmaz’ın yönettiği belediyenin içinde her gün bir müdür, bir yönetici, altındaki personele Yılmaz’ın propagandasını yapması için gözdağı veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nde alın teriyle çalışıp helal kazancıyla geçim derdinde olan Balıkesirli kardeşlerimiz artık bu baskılardan yıldı. Canlarına tak eden arkadaşlar her gün bize ulaşıyor” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ortaya çıkardığı ses kaydı ile ilgili yaptığı değerlendirmede Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın atadığı partizan isimlerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ndeki taşeron personelin üzerinde, “Ahmet Akın kazanırsa işinizi kaybedersiniz” algısı oluşturarak korku yaratmaya çalıştığına dikkat çekti. CHP’li Sarı, şöyle konuştu:

“Balıkesir’de büyük bir infial var! Kimin infiali? Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ahmet Akın açıklandıktan sonra Balıkesir Büyükşehir’de büyük bir telaş başlamış durumda. Paçalar tutuşmuş durumda. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, işçilerimize, çalışanlarımıza, emekçilerimize yapmış olduğu baskılardan dolayı her gün yeni bir şikayet alıyoruz. Dün bize ulaşan bir şikayet de Büyükşehir Belediyesi’nin amirlerinden bir tanesi işçileri toplayarak ‘alabora oluyoruz, batıyoruz ve hepimiz kaybedeceğiz’ çağrısında bulunuyor.

 

 

‘AHMET AKIN HERKESLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK’

 

 

“Buradan şunu vurgulamak isterim. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın Balıkesir’de kentimize, memleketimize, vatanımıza hizmet etmek için bir yola çıktı. Bunun için de onunla beraber yol yürüyen bundan sonraki süreçte memleket sevdası ile emek veren kim varsa emeğinin savunucusu olacak. Hakkını savunucusu olacak, onların geleceğinin teminatı olacak. Buradan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan, Balıkesir’e emek veren herkese çağrıda bulunuyorum. Bu baskıya, zorbalığa, zulme boyun eğmeyeceğiz. El birliği ile daha güzel bir gelecek için Ahmet Akın başkanımızın başkanlığında yeni başlayacak olan mücadelemize, Balıkesir’de Kuvayi Milliye ruhuyla küllerinden yeniden doğacak olan Balıkesir’in Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkanlığına kendinden emin adımlarla ilerliyoruz. Siz ne yaparsanız yapın, liyakatsiz kadroların yönettiği o tekne elbette batacak! O alaborada da sizin gibi liyakatsiz kadrolar hak ettiği cevabı alacak kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.