CHP’li Kuyucuoğlu: Rejim değişikliğine karşı çıkmak vatan borcu!

CHP’li Kuyucuoğlu: Rejim değişikliğine karşı çıkmak vatan borcu!
28 Mart 2017 09:23

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, referandum çalışmalarını Tarsus’a bağlı Tekeliören, Kamberhöyüğü, Camilimanda, Yunacık, Özlüce, Yenice, Arıklı, Günyurdu, Avadan, Kızılmurat, Şehitkerim, Kirlik, Sayköy ve Dedeler mahallelerinde sürdürdü.

 

 

 

Mahallelerde esnafı işyerlerinde ziyaret eden, kahvehanelere giderek vatandaşlarla sohbet eden Kuyucuoğlu, anayasa değişikliğine neden karşı çıkılması gerektiğini anlatan broşürlerini dağıttı, hem de vatandaşların sorularını yanıtladı.

 

 

Tarsus’taki çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Kuyucuoğlu, “Ziyaret ettiğimiz yerlerde öncelikle vatandaşlarımızı dinliyoruz. Vatandaşlarımızın anayasa değişikliğine nasıl baktığını kendi ağızlarından dinliyoruz. Günlerdir sahada çalışan birisi olarak gördüm şu: Halkımız nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu anlıyor ve biliyor. Başta cumhurbaşkanı ve başbakan olmak üzere iktidar her ne kadar ‘rejim değişmiyor’ dese de halkımız rejimin değiştirilmek istendiğinin farkında. Hukuk devletinin kaldırılmak istendiğinin farkında. Bürokratlara, atanmışlara ömür boyu dokunulmazlık verileceğinin farkında. Yargının bağımsız olmayacağının farkında. Partili ve taraflı cumhurbaşkanının, hele bu kadar yetkiyle donanmışsa ülkeye huzur, istikrar getirmeyeceğinin farkında. İktidar partisi ve destekçisi partiler, yandaş medyaları nasıl bir propaganda yaparsa yapsın halkımız her şeyin farkında ve cumhuriyete, vatana sahip çıkma refleksiyle sandıkta gereğini yapmaya kararlı. Biz de halkın sesi olan, milletin temsilcileri olan milletvekilleri olarak ülkemizi nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu bu işin geri dönüşünün olmadığını gittiğimiz her yerde dile getiriyor, tehlikenin henüz farkında olmayan insanlarımızı uyarıyoruz. Rejim değişikliğine karşı çıkmak, hayır demek vatan borcumuzdur” dedi.