CHP’li Köksal’dan AK Partili Karayel’e: Bu Meclis’in ilk provokatörü!

CHP’li Köksal’dan AK Partili Karayel’e: Bu Meclis’in ilk provokatörü!
21 Haziran 2023 08:58

CHP Burcu Köksal, Kılıçdaroğlu için “tek adam” diyen AK Partili Karayel’e “Ülkede her şeye karıştınız bir CHP’nin içişleri kalmıştı. Bu Meclis’in ilk provokatörü olan hatibi kınıyorum” yanıtını verdi.

 

 

TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü birleşimin tartışmalara yaşandı.

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’le tartışmasına yol açan konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “tek adam” dedi.

“Geçtiğimiz dört sene boyunca bu kürsüden ‘Geliyor gelmekte olan’ türküsünü dinlemiştik ama seçimler neticesinde çok net bir şekilde gördük ki hiçbir şey gelmedi. Milletimiz hiçbir şeyin gelmesine müsaade etmedi” diyen Karayel, “Hatta milletimiz şunu soruyor: Niye gitmiyor gitmekte olan? Gene bu seçimler bize tek adamın kim olduğunu gösterdi. Adam ne dedi? ‘Çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş.’ Adam bir daha yendi ama tek adam gitmiyor. Çıkıp burada tek adamdan bahsetmek kolay, içinizdeki tek adama bakın” ifadelerini kullandı.

 

 

‘KARDEŞİM SANA NE CHP’DEN, SANA NE KİMİN NEREYE GELECEĞİNDEN’

 
CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal söz alarak Karayel’in konuşmasına yanıt verdi.

Köksal, “CHP, demokrasinin ve cumhuriyetin teminatıdır. Bu ülkenin çimentosudur. Otel lobilerinde değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Şimdi buraya çıkıp da CHP’ye oy vermemiş, CHP’nin önünden bile geçmemiş bir hatibin CHP’nin içişlerine karışmak ne haddidir ne de hakkıdır” dedi.

Karayel için “provokatör” ifadesini kullanan Köksal, “Bu ülkede her şeye karıştınız. Her şeye burnunuzu soktunuz. Her şeye tek başınıza karar vermeye kalktınız. Bir CHP’nin içişleri kalmıştı. Oraya da karışmaya kalkıyorsunuz. Kardeşim sana ne CHP’nden, sana ne kimin nereye geleceğinden. Bizde delegenin kararı nihai karardır. Bizde demokrasi vardır. Sizde il başkanı, ilçe başkanı hatta mahalle temsilcisi olabilmek için bile yukarıdan icazet alırsınız. Ama bizde herkes çıkar, demokrasinin gereği olarak istediği yere aday olabilir. Onun için bu Meclis’in ilk provokatörü olarak kürsüye çıkan hatibi kınıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

‘OTELLERDE KURULMUŞ DİYE LAF ATIYORSUNUZ, NİYE İÇİMİZDEN YETİŞENLERLE İTTİFAK YAPTINIZ?’

 
Köksal’ın konuşmasından sonra sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de şunları söyledi:

“Tek adam, diktatör… Siz her konuşmada bunları savruk savruk söylüyorsunuz. Biz birbirimizle ilgili siyaset yaparken elbette siyasi partinin konumlanmasıyla ilgili kanaatlerimizi söyleriz belirli bir üslup dahilinde. Siz farkında olmayabilirsiniz ama CHP’nin nasıl olduğu Türkiye için önemli bir konu. Bizler de bu konuyu önemsiyoruz ne olacak ne bitecek. Ve anlattığınız şeyin ne anlama geldiğinin muhakemesini az yapıyorsunuz. Bize laf atıyorsunuz, otellerde kurulmuş, peki otellerde kurulmuş partilerle niye ittifak yapıyorsunuz madem çok ilkesel bir duruşunuz var. Madem çok ilkesel bir duruşunuz var, senelerce bizim içimizden yetişmiş milletvekili olmuş, bakan olmuş, başbakan olmuş insanlarla ne işiniz var? İlkesel duruş zor bir iştir, bir ömür ister.”

 

 

‘KENDİ İTTİFAK ORTAKLARINIZA BAKIN’

 
Burcu Köksal, Zengin’in sözlerine “Kendi ittifak ortaklarınıza bakın. HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi. Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışmaya açan, sizin de kırmızı çizgim dediğiniz 6284’ü tartışmaya açan, Türklükten ve Türk bayrağından rahatsız olan HÜDA PAR’a bakacaksınız önce. İkincisi, CHP olarak bu ülkeye adaleti, liyakati ve demokrasiyi getirmek için gerekirse 6’lı değil 16’lı masayı kurup ittifak yaparız” yanıtını verdi.