CHP’li Köksal: Zafer Haftası’nda herkese Nutuk dağıtılmalı!

CHP’li Köksal: Zafer Haftası’nda herkese Nutuk dağıtılmalı!
26 Ağustos 2017 09:03

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Zafer Haftası’nın en iyi şekilde kutlanması için Atatürk ve silah arkadaşlarının başarılarının vatandaşlara kapsamlı bir şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Zafer Haftası’nın başlaması dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

 

 

EBEDİ BAŞKOMUTAN ATATÜRK

 

 

Köksal, Zafer Haftası kutlamalarında Atatürk ve silah arkadaşlarının görmezden gelinmek istendiğini belirterek, “Zafer Bayramımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu ülkeye kendilerini feda ederek kazandığı savaşların bayramıdır. Hayatlarını ülke refahı ve istiklaline adayan Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları anlatılmadan Zafer’in özü anlaşılamaz” diye konuştu.

 

 

NUTUK ESERİ DAĞITILMALI

 

 

Ulu Önder Atatürk’ün Nutuk isimli eserinde Milli Mücadele’nin ayrıntılarını yazdığını kaydeden Köksal, “Nutuk, bugün hâlâ çok satan kitaplar listesinde ilk 10’dadır. Bu çok anlamlıdır. İnsanımız, ders kitaplarından çıkarılmak istenen, kamu kurumlarından silinmek istenen Atatürkümüz’ü sahiplenmiştir ve O’nun bu ülke için neler dediğini merak etmiştir. Zafer Haftası’nda Nutuk eserini okumayan herkese Nutuk eseri dağıtılmalıdır. Böylece Zafer’in nasıl kazanıldığı iyi bir şekilde anlaşılır” ifadelerini kullandı.

 

 

İŞTE KARDEŞLİK BU

 

 

Zafer Haftası’nda bu vatanın bölünmez bütünlüğünün de gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Köksal, “Şehitliklerimizi ziyaret ettiğimiz zaman gördüğümüz manzara Türkiye’dir. Ülkemizin dört bir yanından gelen askerlerimiz, bu topraklarda şehit olmuşlardır. 26’ncı Genelkurmay Başkanımız Sayın İlker Başbuğ’un, 2009 yılında Yüzbaşı Agah Şehitliği’ni ziyareti sırasında söylediği ’İşte kardeşlik bu’ cümlesi, bu bakımdan tarihimizi özetlemektedir” dedi.

 

 

ÖNEMLİ BİR MİHENK TAŞI

 

 

Büyük Taarruz ve Zafer’in Türk tarihinde önemli bir mihenk taşı olduğuna işaret eden Milletvekili Köksal, “Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe, Türk tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Çanakkale nasıl büyük bir başarı ise Kocatepe de öylesine büyük bir başarıdır” şeklinde konuştu.

 

 

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARININ YERİ İKAME EDİLEMEZ

 

 

Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

 

 

“Bugün kendini Atatürk’ün yerine koyanlar, Atatürk’ün alternatifi olarak görenler var. Onlar da bizim kadar biliyor ki Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milleti’nin gönlündeki yeri doldurulamaz, ikame edilemez. Türk Milleti’ne düşen Atatürk’ün bütün uyarılarını dikkate alarak çağdaş uygarlık seviyesini geçmektir. Zafer Haftası, bu çerçevede değerlendirilmelidir.”