CHP'li Koç'tan İdris Naim Şahin'e fişleme ve intihar sorusu

CHP'li Koç'tan İdris Naim Şahin'e fişleme ve intihar sorusu
27 Kasım 2012 19:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e intihar eden emniyet amirini sordu.
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı bir soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Tunceli’deki fişleme iddialarını ve intihar eden emniyet amirini sordu. 


Tunceli Hozat Emniyet Müdürü Çağlar Şan, geçtiğimiz Cumartesi kafasına bir el ateş ederek intihar etmişti.

İşte Koç’un İdris Naim Şahin’e yönelttiği sorular;
 
 
 1- Tunceli’nin Hozat İlçesinde ne zamandan bu yana halk fişlenmektedir?
 
2- Hozat’ta halkın fişlenmesi uzun yıllardır devam ediyor ise neden sadece 5 aydır Hozat’ta görev yapan emniyet amiri Çağlar Şan suçlandı ve hakkında soruşturma açıldı?
 
3- Tunceli Valiliği’nin başlattığı soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın fişleme konusunu soruşturmak üzere Hozat’a gelen iki müfettişten biri olan Kemal Çeber Hozat’ta Kaymakamlık yapmış mıdır? Yapmış ise hangi dönemlerde?
 
4- Hozat’ta “halkın fişleme” olayının 20 yıllık bir süreyi kapsadığı bu süre dikkate alındığında geçmişte fişleme olayının içinde olan bir Kaymakamın olayın soruşturmasıyla görevlendirilmekteki amaç nedir? Fişleme olayı emniyet teşkilatına yıkılmak istenmektedir?
 
5- Kemal Çeber’ in fişleme olayında görevlendirilmesinde özel bir amaç yoksa gerekçesi nedir?
 
6- 5 ay önce Hozat’a tayin olan idari mahkeme kararıyla tayinini durduran Emniyet Amiri Çağlar Şan’ın intihar etmesini ne kadar olağan buluyorsunuz? İntihar olayının arkasında sizce sadece “fişleme” olayı mı yatmaktadır?
 
7- Emniyet Amiri Çağlar Şan’ın intihar etme iddialarıyla ilgili perde arkasındaki sırları araştırmayı düşünüyor musunuz?