CHP’li Kaya: Trabzon’da neredeyse kültür-sanat faaliyetleri yapacak mekan bırakmadılar!

CHP’li Kaya: Trabzon’da neredeyse kültür-sanat faaliyetleri yapacak mekan bırakmadılar!
18 Ekim 2022 12:15

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da nadir sayıdaki kültür sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü merkezlerden biri olan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği’ne devredilmesi talebine tepki gösterdi.

 

 

Kaya yaptığı açıklamada, “Trabzon deyince aklımıza bir kültür, sanat ve turizm şehri geliyor. Fakat bu kadim şehre yeni kültür ve sanat merkezleri kazandırmak yerine var olanlara göz dikilmesini asla kabul etmiyoruz ve bu tür girişimleri Trabzon’a yapılacak büyük bir haksızlık ve vefasızlık olarak görüyoruz” dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun, Trabzon İl Kültür Müdürlüğü bünyesindeki Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği’ne devrini istediği iddialarına tepkiler devam ediyor.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da uzun yıllardır amatör tiyatrolar başta olmak üzere, diğer sanat dallarında faaliyet gösteren sanat kuruluşlarına ev sahipliği yapan, eğitim faaliyetlerinin de yürütüldüğü Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin restorasyonu tamamlanan Trabzon Valiliği binasına dahil edilmesi talebine tepki gösterdi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya açıklamasında şunları söyledi:

 

 

“TRABZON’UN KİMLİĞİNE, TARİHİNE, SANATÇISINA VE SANATÇISINA BÜYÜK HAKSIZLIK!”

 

 

“Bugün kamuoyuna yansıyan gelişmeleri üzülerek ve hayretle karşılıyoruz. Yetiştirdiği bir birinden değerli sanatçılarla anılan Trabzon’da kültüre, sanata, sanatçıya maalesef yeteri kadar önem verilmezken, destek olunmazken; sahip olduğu değerleri hiçe sayan girişimler bizleri hayrete düşürüyor ve çok üzüyor. Trabzon’da neredeyse kültür-sanat faaliyetleri yapacak mekan kalmadı. Bizler Trabzon’a yeni kültür merkezleri kazandırılacak diye beklerken, var olan az sayıdaki kültür merkezlerimizden Hüseyin Kazaz’a göz dikilmesi Trabzon’un kimliğine, tarihine, sanatına ve sanatçısına yapılan büyük bir haksızlık ve vefasızlık olacaktır!

Bunu kabul etmek mümkün değildir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK; ‘Sanatsız kalan bir Milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. Trabzon’un hayat damarlarını koparmaya kimsenin hakkı yok!”

 

 

“UMUYORUZ Kİ BİR SÖYLENTİDEN İBARETTİR”

 

 

“Umuyoruz ki söylenenler bir söylentiden ibarettir ve Sayın Valimizin böyle bir talebi yoktur. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Trabzon sanatı, kültürü ve tiyatrosu için çok önemli bir yerdir. 35-40 yıldır Trabzon kültür hayatına hizmet veren bu tarihi binada sanat kursları düzenlenir, konferanslar verilir ve Trabzon amatör tiyatroları burayı kullanır. Hatta bugün 12 yerel tiyatromuz faaliyetlerinde burayı kullanmaktadır. Bu mekan başka amaçlarla kullanılamayacak kadar tarihidir ve değerlidir.”

 

 

“TRABZON SANATININ VE SANATÇISININ KALMALIDIR”

 

 

“O tarihi sanat mekanının faaliyet alanının dışına çıkarılması, başka amaçlarla kullanılması büyük hata olur. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi Trabzon halkınındır, Trabzon sanatının ve sanatçısınındır. Öyle de kalmalıdır.”