CHP'li kadınlardan, kadına şiddet dersi

CHP'li kadınlardan, kadına şiddet dersi
12 Kasım 2012 11:03

CHP’li 3 kadın, kadınlara şiddeti anlatacak.

 

 

 

Antalya’da CHP’li Mutlugül Tarım, Serap Yılmaz ve Fatma Hakikat, eşinden gördüğü şiddet sonrası 5 yıl hastanede tedavi gören, geçen 9 Ekim’de hayatını kaybeden Saniye Toptaş’a adadıkları projeleriyle şimdi Ermenekli kadınlarla buluşuyor. CHP’li kadınlar 1 ay boyunca mahallede ev ev kadına yönelik şiddeti anlatacak.

 

 

 

 

Proje, Eylül ayında Antalya’da düzenlenen CHP Parti Okulu’nda yoğun tartışmalar içinde oluştu. Parti okulunda eğitim alan CHP’li 3 kadın ‘Kadınlarımızın gözleri mor yürekleri kor olmasın’ adı verdikleri projelerini, Antalya’da 5 yıl önce eşinin ‘harbi’le tecavüz ettiği ve 9 Ekim günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Saniye Toptaş’a adadı.

 

 

 

 

Toptaş sürecini yakından takip eden Mutlugül Tarım, Serap Yılmaz ve Fatma Hakikat, bu dönemde aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunda önemli bir birikim ve deneyime sahip olduklarını söyledi. Tarım, şimdi edindikleri bu deneyimle Ermenekli kadınların yanında olduklarını belirtirken “Burada öncelik, parti değil. Türkiye’nin birbirinden çok farklı sosyo-kültürel yapıya sahip noktalarında sorun olarak varlığını koruyan aile içi ve kadına yönelik şiddete karşı devam eden mücadelede bir farkındalık yaratmak” diye konuştu.