CHP’li Güzelmansur: Yerle bir olan Hatay’da temeli atılan konut sayısı sadece 3.500!

CHP’li Güzelmansur: Yerle bir olan Hatay’da temeli atılan konut sayısı sadece 3.500!
3 Kasım 2023 10:36

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hatay’ın çığ gibi büyüyen sorunlarını anlattı.

 

 

Depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen barınma krizinde bir adım bile yol alınamadığına vurgu yapan Güzelmansur şunları söyledi:

 

 

“Ben deprem bölgesinin bir vekili olarak ne yazık ki, üzülerek söylüyorum, hâlâ deprem bölgelerimizde, özellikle Hatay’da, özellikle Antakya’da, Defne’de, Kırıkhan’da, Samandağ’da yeteri kadar konut yapılmıyor. Eylül ayında 3.500 konutluk bir temel atıldı. Ama ne yazık ki, bu 3.500 konut yeterli değil.”

 

 

158 BİN HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSUNDAN 86 BİNİ REDDEDİLDİ

 

 

Yerinde dönüşüm ve hak sahipliği projelerinin aceleyle, kapsamlı bir şekilde çalışılmadan uygulamaya konulmasıyla Hatay’da çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Güzelmansur “Hatay’da şu an herkes kendi evini yapmaya çalışıyor, hak sahipliği üzerinden yapmaya çalışıyor. Özellikle Antakya’da, Defne’de, Samandağ’da hak sahipliği bakımından büyük sıkıntılar var. Hatay’da yaklaşık 158 bin hak sahipliği başvurusu oldu, bunların 86 bini geri çevrildi” dedi.

 

 

YIKILAN EVİN VARSA ZEMİN+4 KAT, ARSAN VARSA 10 KAT İNŞAAT YAPIYORSUN

 

 

Hatay’da alınan kararların, yapılan uygulamaların bütüncül olmadığına, adaletsizlikler yarattığına dikkat çeken Güzelmansur şöyle devam etti:

 

 

“Hatay’da sıkıntılarımız var. Eğer senin evin yıkılmışsa yeni ev yapacaksan sen, zemin artı 4 kat yapmak zorundasın. Ama hayır, arsan varsa, eski imar planına göre yapıyorsun. Nasıl? Yani eğer eski imar planında 10 katsa, 10 katlık inşaat yapıyorsun. Yeni imar planının bir an önce bitirilmesi gerekiyor ve bunu, Bakanlığın belediyelerimizle birlikte iş birliği hâlinde yapması gerekiyor. Ama her zamanki gibi Hatay yine ne yazık ki sahipsiz, Hatay ne yazık ki üvey evlat muamelesi gören bir şehir. Bakın, hâlâ şehir sadece enkaz yıkıntılarından ibarettir.”