CHP’li Gök: Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulanslar 2.5 ay kasko sigortaları olmadan çalıştı!

CHP’li Gök: Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulanslar 2.5 ay kasko sigortaları olmadan çalıştı!
14 Aralık 2022 10:50

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök 11 Şubat 2022 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulansların kasko sigortalarının süresinin 1 Ocak 2022 tarihinde dolmuş olmasına rağmen söz konusu sigortaların yenilenmediğini ifade ederek, araçların herhangi bir kazaya karışması halinde ambulans ortaya çıkacak zararın ilgili sağlık personeline rücu ettirildiğine dikkat çeki.

 

 

 

Ambulans sigortalarının hangi sebeplerle yaptırılmadığını soran Gök, sigortasız ambulans sayısı ve sağlık personeline rücu ettirilen hasar bedellerine ilişkin sorular yöneltti.
Önergenin verilişinin üzerinden 10 ay geçtikten sonra cevap veren Sağlık Bakanlığı sigorta sorunu bulunan ambulansların sayısına ve bu ambulanslarda görev yapan personele ilişkin sorulara cevap vermedi. Ambulansların kasko sigortalarının yapılması işini yüklenen firmanın kasko poliçelerini düzenlemediğini ifade eden Sağlık Bakanlığı, yeni ihale yapılarak 14.03.2022 tarihinde yeni sözleşme yapıldığını açıkladı

 

Gök, Bakanlığın yanıtını değerlendirdiği açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“Yüklenici firmanın yükümlülüklerini neden yerine getirmediği açıklanmazken, ambulansların en az 2.5 ay kasko sigortaları olmadan çalıştığı anlaşılmaktadır. Yüklenici firmanın sorumsuzluğu Bakanlığın sığınabileceği bir mazeret olamaz, Bakan böyle krizleri aşmak için görevi başındadır.

 
Ambulansların sağlık hizmetlerinde hayati bir önem taşıdığı açıktır, her gün insan hayatı kurtarmak amacıyla büyük risk altında görev yapan ambulans çalışanları 2.5 ay boyunca sigortasız araçlar kullanmak zorunda bırakılmıştır. Hastalara ve sağlık çalışanlarına reva görülen bu güvencesizlik iktidarın yurttaşa ve emekçiye olan bakışını bir kere daha gözler önüne sermiştir.”