CHP’li Eroğlu’ndan Taşdelen’e: Çıksın karşıma TV’de kapışalım!

CHP’li Eroğlu’ndan Taşdelen’e: Çıksın karşıma TV’de kapışalım!
9 Kasım 2015 09:05

Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu, www.halkinhabercisi.com’da yayınlanan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e silahlı saldırı haberiyle ilgili, Sabah Gazetesi’ne röportaj verdi. Alper Taşdelen’in kurşunlandığına dair görgü şahitleri olduğunu öne süren 30 yıllık CHP’li İlyas Güven Eroğlu, konuyu önce kendisinin mahkemeye taşıdığını söyledi.

 

 

 İşte İlyas Güven Eroğlu’nun Sabah Gazetesi’nden Aykut Gören’e verdiği röportaj:

 

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kayınpederi tarafından vurulduğunu ve Cepa AVM yanındaki rezidansın kaçak olduğunu haber yaparak Ankara’nın ve Türkiye’nin gündemine oturan Halkınhabercisi internet sitesinin sahibi İlyas Güven Eroğlu SABAH Ankara’ya konuştu. 30 yıldır CHP üyesi olduğunu ve 3 dönem partisinden milletvekili adayı gösterildiğini ifade eden Eroğlu, “Bu konu ilk defa hastaneden aynı gün ihbarla bize bildirildi. CD ortamından da belgeler bize gönderildi. Biz bunları alınca şok olduk. Ben Alper’i aradım. Babası Doğan Taşdelen’i aradım. Bir panik havası sezdim. Ben 30 yıldır CHP’de siyaset yapıyorum. Belediye içerisinde güvendiğim beni seven insanlarla görüştüm. Olayla ilgili gerekli çalışmaları yaptım ve olayın yüzde 100 gerçekleştiğine inandık. Ama neden gerçekleştiğine de gelince gördük ki orada yükselen ruhsatsız bir bina söz konusu. Bir inşaatın öncelikle işin adı, metrekaresi, ada parseli ve fenni mesulü bulunan bir tabela bulunur. 20 gün bu konuda araştırma yaptık” diye konuştu.

1446740551798

 

“SEÇİMİ BEKLEDİK” İTİRAFI
CHP’ye zarar vermemek için seçim sonrasını beklediklerini ifade eden Eroğlu, “Seçimden 4-5 gün önce bu haberin kesin olduğu bilgilerine ulaştık. Ancak seçim dönemi, spekülatif hareketler olmasın, partili taban da bize küsmesin diye seçim sonrasını bekledik. Bu haberi bekletmekte bir kamu zararı yoktu. Seçim bitti ve biz bunu haberleştirdik. Hemen ardından bir panik havası oluştu. Özel hastanede bir sürü tanıdık ortak arkadaşlarımız ve hukuk müşaviri tarafından arandık ve hastanede bir kastınız mı var? diye sordular. Ortada pis bir koku var ben de sizi yazmak zorundayım dedim. Hastanenin sahipleri Doğan Taşdelen’in akrabalarıdır. Bunun için özel bir hastanenin tercih edilme nedeni budur. Alper Taşdelen çok kanamalı bir olay atlattı” şeklinde konuştu.

 

Olayın haber yapılmasının ardından Alper Taşdelen’in babası Doğan Taşdelen ile görüştüğünü belirten İlyas Güven Eroğlu, “Bu hastaneden bize belge geldikten sonra doktor arkadaşlarıma sordum. 20 sene de geçse bir kurşun yarasının kapatılması mümkün değil garantisini alınca biz daha çok olayın üstüne gittik. Sonuçta burada koskoca şirketler ve belediye var. Bunlarla mücadele etmek öyle kolay değil. Ben işadamıyım, yalan bir haber yapıp bu insanları neden karşıma alayım. Doğan Taşdelen beni tehdit etti mesela. Bu olaylardan sonra babası ile 3 saat oturduk. Beni şöyle tehdit etti. ‘Sen iş adamısın. Mesleki zarar görürsün’ gibi. Benim Allah’tan başka kimseden bir korkum yok. Haklı olduğum konuda babamdan da korkmam” diye konuştu.

 

guven1

 

Televizyonda düello çağrısı

 

5

 

Eroğlu, “Ben bu haberde yüzde yüz haklı olduğumu düşünüyorum. Benim Alper Taşdelen’e bir çağrım var. Gelsin, TV’ye çıkalım olayı canlı yayında kamuoyu önünde tartışalım. Belgeleri de tartışalım ak ve kara ortaya çıksın. Ben hazırım o da gelsin. Ben haberi yaptım hemen ertesi günü savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Şimdi ben niye suç duyurusunda bulundum. Basını etkileyerek bunu kapatabileceğini düşündüm ve adli kovuşturma yapılmasını istedim. Taşdelen’in beni dava etmesinin bir önemi yok. O beni değil, ben onu dava ediyorum. Bu olayın aydınlanmasının Türk milleti adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben buradaki rezidansın kaçak inşa edildiğini söylüyorum” dedi.

 

 

Tedavi edenler tanık olacak

 

 

Eroğlu, “Bizim mahkeme aşamasında Alper Taşdelen’i tedavi eden tanıklarımız var. Bunlar mahkeme aşamasında konuşacaklar. Bize konuştular ve biz bunların kayıtlarını da aldık. Bunları yayınlamamızın bir anlamı yok. Çünkü Alper Taşdelen gibi panik halinde değiliz. Bir kişiden aldığı doktor raporu, inandırıcı değil. Bizim elimizdeki tanık ve belgeler Taşdelen’in vurulduğunu gösteriyor. CEPA’daki iddialarımızın da doğru olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

 

Ailevi bir konu olsa bunları yazmazdım

 

 

Alper Taşdelen ile ilgili herhangi bir siyasi savaşının olmadığını belirten Eroğlu, “Bu konu ailevi bir konu olsa ve beni gerçekten tatmin edici cevaplar olsa yazmazdım. Alper Taşdelen ile siyasi bir çıkarım yok. Babası bana tatmin edici açıklama yapsaydı ben bu haberi yapmazdım. Kirli ilişkiler sezdiğim için bunun sonuna kadar üzerine gideceğim” ifadelerini kullandı.

 

 

İzinsiz olması imkânsız

 

 

Alper Taşdelen ise, “Ben bu bina ile ilgili herhangi bir emsal artışında veya imar planı değişikliğinde bulunmadım. Sadece mülk sahibinin geçmiş dönemde almış olduğu hukuki hakkı yerine getirdim. Ankara’nın göbeğinde böyle izinsiz bir yapının yükselmesi mümkün değil” dedi.

 

 http://www.sabah.com.tr/ankara-baskent/2015/11/06/o-beni-degil-ben-onu-mahkemeye-verdim