CHP’li Emir: Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler, bağımlılıkla mücadele bütçesinden tasarruf ediyor

CHP’li Emir: Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler, bağımlılıkla mücadele bütçesinden tasarruf ediyor
28 Eylül 2022 09:20

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘bağımlılığın önlenmesi’ amacıyla harcanan paranın azaldığını açıkladı. 2021’in ilk yarısında 2 milyon TL harcanırken, 2022’nin ilk yarısında bu harcama 1,5 milyon TL’ye düştü. Emir, “Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler, bağımlılıkla mücadele bütçesinden tasarruf ediyor. Devleti yönetenlerin bu işi ciddiye alması gerekiyor” dedi.

 

 

CHP’li Emir, Bakanlığın “Bağımlılıkla Mücadele” başlığı altında 2021 yılında 2 milyon 82 bin TL bütçe ayırdığını ifade etti. 2022 yılında bağımlılıkla mücadele bütçesinin 3 milyon 993 bin TL’ye çıkarıldığını belirten Emir, bu yılın ilk yarısında 2021 yılının aynı dönemine oranla bağımlılıkla mücadelede daha az para harcandığını ifade etti.

 
Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Emir, “Bu kâğıt üzerinde sevindirici bir gelişme olarak görünse de iş bu bütçeyi kullanmaya gelince tablo ne yazık ki değişiyor” dedi.

 

 

“Bakanlığın mücadele parasından kısması doğru mu?”
Bakanlığın, 12 ay için ayrılan 3,9 milyon TL’den Ocak-Haziran döneminde yalnızca 1 milyon 557 bin TL harcadığını dile getiren Emir, sözlerini şöyle sürdürdü: “2021 yılının Ocak-Haziran döneminde ise bağımlılıkla mücadele için 1 milyon 979 bin TL harcanmış. Yani bakanlık, 2021 yılının ilk altı ayına göre 2022 yılının ilk altı ayında 400 bin TL daha az para harcamış. Uyuşturucu, gençlerimizi her geçen gün biraz daha batağına çekerken bakanlığın mücadele parasından kısması doğru mu? Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler, bağımlılıkla mücadele bütçesinden tasarruf ediyor. Devleti yönetenlerin bu işi ciddiye alması gerekiyor. İtibardan tasarruf etmeyenlerin bağımlılıkla mücadele bütçesinden tasarruf etmesi kabul edilemez.”