CHP’li Bülbül’ü durdurdu dert yandı! ‘Et, pabuç, eşya alamıyoruz artık yeter’

CHP’li Bülbül’ü durdurdu dert yandı! ‘Et, pabuç, eşya alamıyoruz artık yeter’
16 Nisan 2023 09:50

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın Germencik ilçesinde pazar esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnaf gezisinde CHP’li Bülbül’ü durduran bir vatandaş, “Artık yeter, ortalık yangın yerine döndü. Artık et alamıyoruz, pabuç alamıyoruz, eşya alamıyoruz. Çocuklarımızı sevindiremiyoruz kardeşim artık yeter” diyerek isyan etti.

 

 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, seçim çalışmalarına kapsamında CHP Germencik İlçe Başkanı Aydın Bircan, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve ilçe yöneticileriyle birlikte pazar esnafını ziyaret etti. CHP’li Bülbül esnafa bir dokundu bin ah işitti.
Tüp satan esnafı ziyaret eden CHP’li Süleyman Bülbül geçen yıl tüp fiyatları ne kadar bu sene ne kadar diye sordu aldığı yanıt ülke gerçeklerini ortaya koydu.
Soruya yanıt veren esnaf, “Geçen yıl 170 lira olan tüp fiyatı bu sene 360 lira oldu. Yine bu sıralarda büyük bir zam beklentisi var. Ham petrol fiyatlarında artışı ve dövizin yükselişi var. Para dönmüyor, biz ayakta kalmakta zorlanıyoruz. Kar marjımız düşük çok büyük sıkıntılar var çok.” dedi.

 

 
“ÇOCUKLARIMIZI SEVİNDİREMİYORUZ KARDEŞİM”

 
Bir vatandaş ise “Artık yeter, ortalık yangın yerine döndü. Artık et alamıyoruz, pabuç alamıyoruz, eşya alamıyoruz. Çocuklarımızı sevindiremiyoruz kardeşim artık yeter. Bıktım artık kimseye bir şey diyemiyorum. Artık iyi insanlara, merhametli insanlara gerçekten ihtiyacımız var. Artık yeter” diyerek isyan etti.

 

 
“UN FİYATLARINDAN DOLAYI FIRIN KAPATTIM”

 
Un fiyatlarına gelen fahiş zamlardan dolayı fırın kapattığını söyleyen bir simitçi esnafı da, “Geçen yıl 2,5 lira olan simit şimdi 6 lira. Ben un fiyatlarından dolayı geçen sene fırın kapattım. 100 lira olan un fiyatları 400-500 lira oldu. Ondan dolayı iş yapamaz hale geldik ve fırını kapattık” diyerek yaşadığı zor durumu anlattı.

 

 
“50 KİLOGRAMLIK YEM 120 LİRAYKEN ŞİMDİ 390 LİRA”

 

 
Yem satan esnaf CHP’li Bülbül’e süt ineklerinin kesildiğini belirterek, “Süt inekleri kesiliyor. Devletin 4 yıl önceki yanlış politikaları yüzünden kesiliyor. Dışarıdan et ve süt tozu alındığı için. Et de geldi sonra süt para etmedi vatandaş da süt ineklerini kesti. Şimdi de et fiyatları arttı. 50 kilogramlık yem fiyatı 120 lirayken şimdi 390 liradan satılıyor” diyerek hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.