CHP’li Bircan: Seçim için hodri meydan!

CHP’li Bircan: Seçim için hodri meydan!
13 Ocak 2017 17:35

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, AKP ve MHP’nin hayır oyu kullanabileceğini düşündükleri vekilleri erken seçim ile tehdit ettiğinin altını çizerek, “Seçim ülkenin rejiminin değiştirilmesinden daha hayırlıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimle milletvekillerini tehdit eden AKP ve MHP’ye hodri meydan diyoruz. Gelin seçim kararı alalım” dedi.

 

 

Yaptığı yazılı açıklama ile AKP ve Bahçeli’nin ülkenin rejimini değiştirme teklifine sert tepki gösteren Bircan, “Ülkenin rejimini değiştirme ihanetine kalkışanlar, erken seçimle milletvekillerini baskı altına almaya çalışıyorlar. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim tekliflerini kabul ediyoruz. Gelin seçime gidelim. Bizim satılık Milletvekilimiz yok. Bizim milletvekili rozetinden daha değer verdiğimiz şey ülkemiz, vatanımız, Mustafa Kemal Atatürk’ümüz, Cumhuriyetimiz ve rejimimizdir” diye konuştu.

 

 

Bircan açıklamasında, “Mecliste görüşülen başkanlık, tek adamlık, padişahlık için yapılmak istenen ihanet değişiklik olan anayasa değişikliği bizlere Atatürk’ün gençliğe hitabını hatırlatmıştır. Orada Atatürk “iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler” diyordu. Meclisimizi ortadan kaldırmayı ve bütün gücü bir kişide toplamayı amaçlayan bu anayasa değişikliğin neler getirdiğini anlamadan evet demek gaflet, yarım yamalak anlayarak ne olacak ki düşüncesi dalalet, şahsi çıkar hesabıyla ile Türkiye’yi götüreceği yeri bilerek evet demek ise hıyanettir.

 

 

Unutmayınız ki bu aziz ülke Saltanatı kaldırmıştır. Saltanat, padişahlık, tek adamlık gibi yönetim şekilleri 1 Kasım 1922’de bu topraklarda sona ermiştir ve bir daha hiçbir şart altında geri getirilemeyecektir. Türk halkı egemenliği iradesine almış ve bir daha asla yeni saltanat heveslilerine bırakmayacaktır. 1 Kasım’da yıkılan saltanat, her ne adla olursa olsun, bir daha asla gelemeyecektir. Gelin seçimle insanları, milletvekillerini tehdit etmeyin. Seçime gidelim. Seçim ülkemizin rejimini değiştirme ihanetinden daha hayırlı bir yoldur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bugün seçim kararı almaya hazırız” konularına dikkat çekti.