CHP’li belediye Meclis üyeleri, ‘Faaliyet Raporu’ tartışmalarına eğitimle hazırlanıyor!

CHP’li belediye Meclis üyeleri, ‘Faaliyet Raporu’ tartışmalarına eğitimle hazırlanıyor!
1 Mart 2021 10:37

Yerel yönetimlerde hizmet kalitesini artırmak amacıyla her yıl nisan ayında yapılan “Faaliyet Raporu” tartışmaları bir anlamda belediye başkanları için güven oylaması anlamını taşıyor.

 
Belediye başkanlarının 2020 yılı içinde yapmayı vadettikleri hizmetleri yapıp yapmadığı meclis üyeleri tarafından denetlenecek, söz verilip yapılmayan hizmetlerin hesabı sorulacak. Belediye başkanının yıllık faaliyetleri meclis üyelerinin ¾’ü tarafından yetersiz bulunursa belediye başkanının düşürülmesi gündeme gelebilir.

 
Belediye meclis üyelerinin halk adına, belediye faaliyetlerini inceleme görevi bulunuyor. Bu görevin layıkıyla yapabilmesine destek olmak amacıyla CHP Parti Okulu “Belediyelerde Faaliyet Raporu Eğitimi”ne başladı.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Okulu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı işbirliğiyle hazırlanan “Belediyelerde Faaliyet Raporu Eğitimi”, çevrim içi ortamda veriliyor. Eğitime partinin yurt genelinde görev yapan belediye meclis üyeleri, il başkanları, ilçe başkanları ve isteyen belediye başkanları da katılım sağlıyorlar.

 
40 KİŞİLİK GRUPLAR

 
30 kişilik sınıflar halinde düzenlenen çevrim içi eğitimlerde, daha önce belediye meclis üyeliği yapmış tecrübesi Parti Okulu eğitmenleri görev yapıyor. Eğitimlerde, kamu kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması için büyük önem taşıyan bütçe, stratejik plan, faaliyet raporu hazırlama süreci, faaliyet raporlarının doğru bir şekilde incelenmesi konularındaki bilgiler meclis üyelerine aktarılıyor.