CHP'li Başkan'ın 'dinler arası diyalog' sevdası

CHP'li Başkan'ın 'dinler arası diyalog' sevdası
11 Ağustos 2012 12:43

Aydının Didim İlçesi’nde bu yıl 17’incisi düzenlenecek olan “Barış Şenliği”nin konusu “Dinlerin Kardeşliği” olarak belirlendi. Şenliklerin konusu her yıl bunun için oluşturulan komisyonda belirlenirken bu yıl CHP’li Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın daha yapılan ilk toplantıda “Dinlerin Kardeşliği” temasını önermesi dikkat çekti. Kamacı’nın “Dinler Arası Diyalog” övgüsünün ardından Turizm Demeği Başkanı Deniz Atabay söz alarak şenlikler kapsamında ilçede bir de kilise açılmasını önerdi.

Kitle örgütleri, siyasi parti ve sendika temsilcilerinin katıldığı toplantıda Mümin Kamacı, bu yılki festivalin önceki festivallerden farklı olacağım söyledi.
CHP’li Başkan, “Dinlerin Kardeşliği” konusuna uygun olarak Fener Rum Patriği, Ermeni Patriği, Ortodoks Kilisesi yetkilileri ile görüştüklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığından da bir yetkilinin çağrılacağını ifade eden Kamacı, şenlikte Hatay Medeniyetler Korosu’nun da konser vereceğini söyledi.
Kamacı’nın ardından söz alan Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, toplantıya katılanları belirlenen konularda daha cesaretli olmaya davet etti. Atabay, “Biz de bu temaya katkı sağlayarak Didim’de festival çerçevesinde bir kilisenin temelini atamaz mıyız?” dedi.

Ancak Atabay’ın önerisi toplantıya katılanlardan destek görmedi. 1-4 Eylül günlerinde yapılacak olan şenliklerle ilgili hazırlıklar başladı.

Atabay, 2 gün önce ABD Büyükelçisi Ricciardone’yi Didim’de ağırlamıştı.
Atabay ziyaretle ilgili şunları söylemişti: “Emlak sektörü konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Didim’de yabancılara özellikle İngilizlere yönelik satışlardan bahsettik.”