CHP’li başkanın 5 yıla kadar hapis istendi

CHP’li başkanın 5 yıla kadar hapis istendi
17 Aralık 2021 10:54

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın, Fahrettin Altun’un evinin önündeki alanın fotoğraflarını çektiği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

 

 

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin önündeki alanın fotoğraflarını çektiği iddiasıyla “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Suat Özçağdaş ve avukatları ile müşteki Fahrettin Altun’un avukatları katıldı.

 

 

MÜTALAA AÇIKLANDI

 

 

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020 tarihinde müşteki Fahrettin Altun’a ait bahçeli evi görüş alanına alarak kendisine ait cep telefonu ile fotoğrafını çektiği, bu şekilde kayda aldığı görüntüyü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na göndermek suretiyle ifşa ettiği sabit olduğu gerekçesiyle “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.