CHP’li Başarır’dan Cumhurbaşkanı ve bakanlara çağrı: 21 Mart’ta uçaklarınızı, makam araçlarını bırakın

CHP’li Başarır’dan Cumhurbaşkanı ve bakanlara çağrı: 21 Mart’ta uçaklarınızı, makam araçlarını bırakın
18 Mart 2024 06:52

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Nevşehir’de; “Meclis Başkanlığı bize seçim yasaklarıyla ilgili bir bildiri yolladı. Dendi ki, ‘Makam arabalarınızı, şoförlerinizi, memurlarınızı 21 Mart’ta bırakacaksınız.’ Çok doğru. Tüm bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanı’mıza sesleniyorum. Gelin 21 Mart’ta uçakları, makam arabalarını, bırakalım; hakkıyla bir kampanya yürütelim” dedi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir’de, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş’a destek ziyaretinde bulundu.

Burada Erdoğan ve bakanlara çağrıda bulunan Başarır, “Meclis Başkanlığı bize seçim yasaklarıyla ilgili bir bildiri yolladı. Dendi ki, ‘Makam arabalarınızı, şoförlerinizi, memurlarınızı 21 Mart’ta bırakacaksınız.’ Çok doğru. Tüm bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanı’mıza sesleniyorum. Gelin 21 Mart’ta uçakları, makam arabalarını, bırakalım; hakkıyla bir kampanya yürütelim” dedi.

 

 

“Belediye başkanlarımız su kadar temiz”
Burada yurttaşlarla bir araya gelen Başarır, CHP’li belediye başkanlarının göreve geldikten sonra mal varlıklarında artış olmadığına dikkati çekerek; “Ankara belediye başkan adayı var, Turgut Altınok. Mal varlığını açıkladığında okurken ben yoruldum. Melik Gökçek ile Altınok birbirini sevmiyor. Niye sevmiyor? Aynı partiden. Melih Gökçek’e Ankara’yı parsel parsel sattı, dediler. Altınok’u yakalayamamış, herhalde o yüzden araları yok. Ne mutlu ki bizim belediye başkanlarımız su kadar temiz. Geldikleri gibi bırakıyorlar, bizde para, pul, mülk işi yok. Biz gurur duyuyoruz onlarla” dedi.

 

 

“Herkes seçim yasaklarına uysun”
Meclis Başkanlığı’nın seçim yasaklarıyla ilgili bildirimde bulunarak 21 Mart’ı işaret ettiğini de belirten Başarır, “Meclis Başkanlığı bize seçim yasaklarıyla ilgili bir bildiri yolladı. Dendi ki, ‘Makam arabalarınızı, şoförlerinizi, memurlarınızı 21 Mart’ta bırakacaksınız.’ Çok doğru. Tüm bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanı’mıza sesleniyorum. Gelin 21 Mart’ta uçakları, makam arabalarını, konvoyları bırakalım; hakkıyla bir kampanya yürütelim” diye konuştu.