CHP’li Başarır: Düşmesi gereken Can Atalay’ın vekilliği değil, sizin bulunduğunuz koltuktaki görevlerinizdir

CHP’li Başarır: Düşmesi gereken Can Atalay’ın vekilliği değil, sizin bulunduğunuz koltuktaki görevlerinizdir
4 Ocak 2024 09:23

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararını bir kez daha tanımadı. Karara hukukçular başta olmak üzere birçok kişi “Yargıtay yine Anayasa’yı yok saydı!” tepkisi gösterdi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Düşmesi gereken Can Atalay’ın vekilliği değil, sizin bulunduğunuz koltuktaki görevlerinizdir!” dedi. Başarır, şu ifadeleri kullandı:

 

 

” Bu kuvvetler ayrılığı ilkesini ayaklar altına almaktır. Bu Meclis’in iradesine yani halkın iradesine apaçık darbe vurmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ayar vermektir. Bugün vatandaşların oy hakkı ve Can Atalay’ın siyasal temsil hakkı gasp ediliyor. Yargıtay verdiği kararda bir de dikkat çekici ifade kullanıyor. Anayasa Mahkemesi’nin juristokratik bir davranışla karar verdiğini söylüyor. Yani Anayasa Mahkemesi’nin yargıçlarının kanunlar üzerinde bir yorum yaptığını söylüyor. Oysa burada kanunlar üzerinde yorum yapan bir taraf varsa, o Yargıtay’dır. Milletin iradesini gasp eden bir taraf varsa, o Yargıtay’dır. Yargıtay bariz bir şekilde siyasal tavır almıştır. Hukukta deprem yaratmıştır. Bu mahkeme hakkında derhal soruşturma açılmalı. Bu hakimler, derhal yargılanmalıdır! ”