CHP’den Hasan Polatkan Havalimanı hamlesi!

CHP’den Hasan Polatkan Havalimanı hamlesi!
30 Mart 2022 10:20

Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’ndan yolcu taşımacılığı yapan havayolu şirketlerinin 1 Nisan itibariyle uçuşlarını Kütahya Zafer Havaalanı’ndan yapacaklarını duyurması tepkilere neden olurken, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü karardan dönülmesi için harekete geçti.

 

 

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre yap-işlet-devret modeliyle yapılan ve yolcu uçmadığı için devletin işletmecisine her yıl milyonlarca Euro yolcu garantisi ödediği Kütahya Zafer Havalimanı’na trafiği artırmak için Ulaştırma Bakanlığı’nca havayolu şirketlerine yapılan baskının ardından şirketler uçuşlarını Zafer Havalimanı’ndan yapmaya başlayacaklarını duyurması Eskişehir’de tepki ile karşılanırken, CHP’li Eskişehir milletvekilleri ise havalimanının kapanmaması için harekete geçti.

 

 

ESKİŞEHİR, HAVAALANI İÇİN AYAKTA!

 

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü geçtiğimiz Şubat ayında, havayolu şirketlerine gönderdiği yazı ile Kütahya Zafer Bölgesel Havalimanı’nı kullanmaları yönünde talimat vermişti.

Hasan Polatkan Havalimanı’na uçuş yapan havayolu şirketlerine ‘Uçuşlarını Eskişehir yerine Zafer Havalimanı’na kaydırmaları’ yönünde baskılar yapılmasına Eskişehir’de siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve havayolunu kullanan 300 bin gurbetçiyi temsil eden dernekler tepki gösterirken, havayolu şirketlerinin Zafer Havalimanı’ndan uçuşlara başlayacağını duyurması Eskişehir’i ayağa kaldırdı.

 

 

VALİ AYYILDIZ İLE GÖRÜŞTÜLER

 

 

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret eden ve karardan dönülmesi çağrısında bulunan Çakırözer ve Süllü, alınan kararın en çok Eskişehir’i, Eskişehir halkını etkileyeceğini söyledi.

Eskişehir’deki iktidar vekillerine bu yanlış karardan dönülmesi için çağrıda bulunan CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaretinde, Hasan Polatkan Havalimanı’nın yolcu trafiğine kapatılmaması için destek istedi. Çakırözer, “Çok geç olmadan bu yanlıştan dönülmesi için birlikte hareket edelim. Artık kaybeden Eskişehir’imiz olmasın” dedi.