CHP’de ‘uyum’ kampı!

CHP’de ‘uyum’ kampı!
29 Nisan 2016 08:08

CHP’nin milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleriyle birlikte düzenleyeceği kampın tarihi ve yeri belli oldu. 20-21-22 Mayıs’ta Antalya Belek’te düzenlenecek kampa milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleri çağrıldı.

 

 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı kamp Belek Sirene Golf Resort’ta yapılacak. CHP Yönetimi, bir süre önce il başkanları ile birlikte Antalya’da bir kamp düzenlemişti, il Başkanlarının ardından milletvekilleriyle birlikte kamp düzenlemeyi planlayan CHP yönetimi Meclis çalışmaları nedeniyle kampı bir süre ertelemişti. Programını daha sonra katılımcılara bildireceği kampta başta, anayasa değişikliği, dokunulmazlık dosyalarına karşı tutum, laiklik, nasıl bir muhalefet, AKP’nin 2023’e kadar Cumhuriyet’i temellerinden değiştirmeye yönelik girişimlerine karşı sürdürülecek eylem planı, teröre karşı mücadele ve CHP’nin “Kürt sorunu” için önerdiği çözüm önerilerinin tartışılması bekleniyor.

 
Bir süre önce CHP’nin kapalı grup toplantısında bazı milletvekillerinin HDP ile benzer söylemleri eleştirilmişti. CHP ile HDP ile arasına çizgi çekilmesini isteyen bu milletvekilleri, partide “ortak söylem” oluşturulması için planlanan milletvekili kampının bir an önce yapılmasını istemişti.