CHP’de, Üye Katılım Töreni düzenlendi ama…

CHP’de, Üye Katılım Töreni düzenlendi ama…
19 Eylül 2023 09:48

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Üye Katılım Töreni düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşma yapmak için kürsüye çıktığı sırada salondaki katılımcılar tarafından “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganı atıldı.

 

 

 

Seçimden önce, “Kesin kazanıyoruz” açıklamalarının sık sık yapıldığı dönemde bile üye katılım töreni yapılmamış olması ancak şu an böyle bir törenin düzenlenmiş olması akıllarda soru işareti yarattı.

 

Siyasi partilerin güç gösterisi olarak kabul edilen üye katılım törenleri, CHP tarafından Genel Seçimlerden önce değil de şimdi yapılması dikkat çekti.

Bu durum, yaklaşan yerel seçimlere hazırlık olarak yorumlanırken, bazı kesimler tarafından da “CHP kaybetmedik, kazandık mesajı vermeye çalışıyor” şeklinde yorumlandı.

 

 

Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

 

“Aramıza yeni yol arkadaşları geldi ve onlarla birlikte yol yürüyeceğiz.

Önce yeni gelen arkadaşlarıma şunu söylemek isterim; Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay bir şey değildir. Cumhuriyet Halk Partili olmak için önce adaletli olmak lazım. Mülkün temeli adaletse, devletin dini adaletse, her Cumhuriyet Halk Partilinin temel görevi, adaletli olmaktır.

Demek ki birinci görevimiz adaleti her aşamada bir şekliyle sağlayacağız. Adaletsiz bir dünyanın büyük sorunlar yarattığını biliyoruz. Adaleti ben de savunacağım, adalet isteyen herkesin yanında olacağız. Ama burada bir kuralımız daha var: Adaleti isteyen, adaletsizlikle, haksızlıkla karşı karşıya kalan herkesin yanında olacağız.”

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasını bitirdikten sonra yeni üyelere parti rozeti taktı.

 

 

TÜM PARTİLER ARTIŞTAYKEN CHP YERİNDE SAYDI

 

 

Genel Seçimlerden önce üye sayılarında tüm partiler artıştayken CHP’nin uzun dönemdir 1.3 milyon olan üye sayısında hiç değişikliğin olmaması dikkat çekti.

Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının kayıtlarına göre 600 bini aşan İYİ Parti’de artış yaşanırken parti içerisinde son rakamlarla birlikte bu sayının 800 bini aştığı iddia edildi.

AKP’de 11.2 milyona ulaşan üye sayısıyla en çok üyeye sahip parti olurken MHP üye sayısında 464 binde kaldı.