CHP öğretmenler için araştırma istedi

CHP öğretmenler için araştırma istedi
24 Kasım 2013 09:44

CHP, öğretmenlere karşı uygulanan her türlü şiddetin, öğretmenlerin yaşadıkları fiziksel, psikolojik, toplumsal sorunların sebeplerinin araştırılması, önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan önergede, öğretmenlere karşı uygulanan her türlü şiddete ilişkin Meclis araştırması açılması talep edildi.

 

Önergenin gerekçesinde, son yıllarda öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin arttığına işaret edilerek şöyle denildi:

 

“Milli Eğitim Bakanlığının güvenli okullar oluşturulması amacıyla politikalar belirlemesi, standart ölçütler koyması, başta okul müdürleri ve öğretmenler olmak üzere bütün okul çalışanlarına şiddet ve önlenmesine yönelik eğitimler verilmesini sağlaması, etkili ebeveynlik eğitim programlarını yaygınlaştırması, çocukların sorunlarını iletebilecekleri ve çözüm üretilebilecek mekanizmaları hayata geçirmesi gerekmektedir.

 

Yaşanan bu olayların dışında, öğretmenlerin yıllık çalışma saatleri OECD ülkelerinde ortalama bin 652 iken, Türkiye’de bin 832’dir. Kadrolu ilköğretimde öğretmenlerin yıllık maaşları OECD ortalamasında 27 bin 723 iken, Türkiye’de bu rakam sadece 21 bin dolardır. Sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler kadrolu çalışanların yaklaşık 4’te biri kadar ücret almaktadır. Öğretmenlerin yaşadığı fiziksel, psikolojik ve toplumsal sorunların belirlenerek sorunların çözülebilmesi için Meclis araştırması açılması elzemdir.”