CHP muhalefetinde ‘domino etkisi’ bekleyişi

CHP muhalefetinde ‘domino etkisi’ bekleyişi
23 Haziran 2016 09:25

CHP’de yönetime muhalif gruplar, olağanüstü kurultayda MHP’de yaşanacak muhtemel bir genel başkanlık değişiminin “domino etkisi” yaratarak CHP’yi de etkileyeceği görüşünde. Bu açıdan parti içi muhalefet MHP’deki süreci yakından izliyor.

 

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

 

MUHALEFETE MERMİ MOLASI

 

Genel başkanını değiştiren ve iktidar mesajları veren bir MHP ye CHP tabanından kaymalar olabileceğine işaret eden CHP’li muhalifler, böyle bir durumun CHP’de mevcut taşları yerinden oynatacağı, genel başkanlık tartışmasını yeniden başlatacağı düşüncesinde.

 

 

Değişim senaryosuyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceği CHP’de artık yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

 

 

 

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Devlet Bahçeli eğer MHP liderliğinden düşerse, bu CHP’deki değişim arayışlarını kaçınılmaz olarak hızlandırır. Buna “domino etkisi’ deniyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Öte yandan Muharrem İnce’nin muhalif grupları etrafından toparlamak için girişmelerini sürdürdüğü öğrenildi, İnce’nin Murat Karayalçın’ın ardından Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü de bürosunda ziyaret ettiği belirtildi.

 

 

Bu arada CHP içindeki çeşitli muhalif isimler, şehit cenazesinde mermi atılması üzerine Kılıçdaroğlu’na sahip çıkma kararı aldı.

 

 

 

İnce grubu toplantılarına ara verirken, aralarında Şahin Mengü, Dilek Akagün Yılmaz, Güldal Mumcu, Enis Tütüncü, Fatma Nur Serter ve Zekeriya Akıncı gibi isimler bu hafta, içinde yapacakları toplantıyı erteledi.

 

 
Sözkonusu grubun, Kılıçdaroğlu’na partinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu anlatarak, genel başkanlıktan çekilmesini isteyen bir mektup yazmayı planladığı öğrenildi.

 

 

 

CHP içinde adaylık için adı geçen bir başka isim de Fikri Sağlar.