CHP-MHP Değil, Halk Ne Diyecek?

CHP-MHP Değil, Halk Ne Diyecek?
14 Eylül 2011 17:31

Mit ve Pkk “zirvesi!” olduğu iddia edilen 44 dakikalık ses kaydını dikkatle dinledim.


“Zirve”nin Oslo’da yapılması şaşırtıcı olmadı. Tarihten beri Kuzey Avrupa ülkeleri “arabuluculuk” yaptığı için bu zirveye de ev sahipliği yapmak onlara düştü demek ki. Başta Norveç, Pkk’nın dağ kadrosu başta olmak üzere yıllardır bu meselede kendilerince “taraf” olmuşlardı zaten.


Ancak devletin bu mesele bitsin de nasıl biterse bitsin noktasında olduğu gün gibi açık.


Görüşmedeki kişilere yasaların koruması nedeniyle giremiyoruz. Dinlerken bazı noktalarda öylesine rahatsız oldum ki eminim her Türk yurttaşı benzer duygular hissedecektir.


Ancak kasetin tam da İsrail’le ilişkilerin bozulması esnasında ve başbakanın yurt dışı gezisinde internete sürülmesi gene bildik yerleri işaret ediyor bizlere.


Kürt sorununun “ Bu meseleyi böyle adlandırmak bile sorun-çünkü hiçbir Kürt sorun değildir!”  daha doğrusu bu “özgürlükler” ve “demokrasi” sorunu, açıkça İmralı ve dağ kadrosu sorununa çoktan döndürülmüş ve global güçlerin istekleriyle birleştirilmiş bile. Bunu hem tarihten hem siyasal – sosyal koşullardan hem de de gelinen noktada “arabuluculardan” anlıyoruz zaten.


Sorun dedikleri “Kürt” yurttaşlarımıza soran dahi yok! Bdp’nin bile dağ kadrosunun ağzının içine baktığı bir ortamda buna şaşırmıyorum.Tepeden bir militar baskı sadece…


Kasetin medyada çıkan yerlerinden bir tanesi de açılım sürecine ve Öcalan’ın serbest bırakılmasına Chp ve Mhp’nin ne diyeceği olmuştu.


Anlaşılan o ki nasıl Kürt yurttaşlara soran yoksa bu meseleyi, Türk yurttaşlara da soran yok…


Görüşmedeki  “Chp ve Mhp” ne diyecek telaşı da bu zaten.Türk Milleti ne diyecek sıkıntısı yok kimsede. Unutmamak gerekir ki bu partilerimiz halk iradesiyle geldiler. Elbette temsil ettikleri halkın iradesini hukukun alanı içerisinde en güçlü şekilde yansıtacaklardır.Buna kuşku yok.


Ancak, sorulması gereken daha ciddi bir soru var :


O , Bu değil de,


Bu toprakların gerçek sahipleri ve bu toprakların geleceği ne diyecek bakalım.


Yani Milletimiz ne diyecek?


Peki bunları yapanlar bir gün Milletimize ne diyecek?


Yazarın Son Yazıları:
‘Bu adamlara Haddini Bildiriniz!’
Türklükten fayda görmedim!
Alternatif usta belgeseli