CHP Konya'da deprem

CHP Konya'da deprem
20 Eylül 2012 13:33

CHP Konya İl Başkanı olan Cumhur Koyuncu görevinden istifa etti.

Bir süreden bu yana örgütle ve tabanla sıkıntılar yaşadığı iddia edilen Koyuncu’nun, istifasını  bu sabah teslim ettiği kaydedildi..

Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in de tabanın sesini dinleyerek istifayı uygun bulduğu kaydedildi..

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen eski il başkanı Orçun Güney Çalık, Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edince yerine, Önder Sav ile arası açık olan Konya vekili Atilla Kart’a yakın olan Cumhur Koyuncu il başkanı olarak atanmıştı. Daha sonra yapılan il kongresinde kavgalı ve gürültülü bir şekilde göreve seçilen Koyuncu ile taban arasındaki kavgalar hiç durulmadı.

Zaten yıllardır zar zor Milletvekili çıkartılan Konya gibi bir bölgede, örgüt içindeki bu kavganın Keskin’i rahatsız ettiği konuşuluyordu.

Sağlık sorunlarının olduğunu ve çok yıprandığını ifade eden Koyuncu’nun bundan böyle diş hekimliği olan mesleğini yürüteceği belirtiliyor…

“ÇOK CİDDİ BİR SULULUK VAR”

Sağlık sorunlarını öne sürerek istifa eden Koyuncu şöyle konuştu: “Yerel seçimler yaklaşıyor. Ülkemiz sıkıntı içerisinde. AK Parti hükümeti karabasan gibi toplumun üzerine çöktü. Her gün onlarca şehit geliyor. Bizim İl başkanlarımızda, milletvekillerimizde, örgütlerimizde çok ciddi bir sululuk var. Aşmamız gerekiyor.

Sağlık nedenlerimden dolayı yoruldum. Çok yıprandım, işlerimi aksattım. Göreve gelecek arkadaşlarımız, bizim arkadaşlarımız. Ben de onlara sürekli desteğimi vereceğim, onlardan ayrılmadım. Hiç bir zaman görüş ayrılığımız yok. Yeni bir başlangıç için yerel seçimlerde saldıran bir ekip oluşması için böyle düşündüm.”