CHP Kırklareli’nde 164 kişinin ihracı İl Disiplin Kurulu’ndan döndü!

CHP Kırklareli’nde 164 kişinin ihracı İl Disiplin Kurulu’ndan döndü!
26 Ekim 2019 10:00

21 Ekim’de toplanan CHP MYK’da alınan karar üzerine CHP Kırklareli örgütünden 164 kişi tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Disiplin Kurulu’na sevk gerekçesi olarak da 31 Mart seçimlerinde ilgili kişilerin bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun desteklenmesi ve seçim çalışmalarına katılmaları gösterilmişti.

 

 

CHP tabanında büyük tepkiyle karşılanan bu kararın ardından CHP Kırklareli İl Disiplin Kurulu dün toplandı.

164 partilinin CHP’den atılmalarına dair talep, oy birliğiyle reddedildi…

İhraç istemini ve İl Disiplin Kurulu’nun kararını değerlendiren Kırklareli Belediye Başkaı Mehmet Siyam Kesimoğlu şöyle konuştu:
“Gönül Birliği adını verdiğimiz, içinde her partiden Kırklareli vatandaşının yer aldığı ve seçimlerde oylarını ve emeklerini bizden esirgemeyerek, 31 Mart sonunda Türkiye’ye bir demokrasi fişeği fırlatan yol arkadaşlarımız hakkındaki disiplin kararını üzüntüyle öğrendim. Ne yazık ki kendini halkın kararı üzerinde görenler, hasetliğin, kibrin esiri olanlar, mertlikten zerre nasibini almayanlar, kapalı kapılar arkasında liste hazırlayanlar, eğitimsizliğini ve bilinçsizliğini ortaya koyanlar böyle bir fesat içine düşmüşlerdir…Fakat çok şükür ki Cumhuriyet Halk Partisi içinde Ankara ve Kırklareli’nde aklı selim düşünen ve herkesi kucaklamak isteyen mert insanlar varlar ve hep var olacaklar…CHP Genel Merkezini de kendi küçük çıkarlarına alet etmeye çalışanlar, Kırklareli İl Disiplin kurulunun dik duruşuyla amaçlarına ulaşamadılar… Arkadaşlarımızın CHP’den atılmalarına dair talep, oy birliğiyle reddedildi…CHP Kırklareli İl Disiplin Kurulu Başkanı Raif Şık ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Bizim yolumuz sevgi, mutluluk, vatandaşa hizmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldur. Saygılarımla.”

tw1

tw2