CHP gençliği sahada çalışacak

CHP gençliği sahada çalışacak
30 Temmuz 2012 09:01

CHP’nin 8 yıl aradan sonra toplanan 13. Olağan Gençlik Kumltayı’nda Genel Başkan olarak seçilen Emre Doğan, 10 yıldır siyasetle iç içe. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve 5 yıldır da avukatlık yapan Doğan yeni stratejilerini Radikal gazetesine anlattı.
İlk hedeflerinin siyasi bir altyapıyla birlikte söz sahibi olmak olduğunu vurgulayan Doğan, “CHP’de gençlik kolları ana kademenin daha solundadır. Daha sol bir duruş gösterebilir. Belki konjonktür gereği söyleneme[ yenleri CHP gençliği söyleyebilir” dedi.

CHP Gençlik Kolları’nın örgütlenme modelini de aktaran Doğan, en büyük hedeflerinin üniversite gençliği olduğunu vurguladı. “Kasım ayına kadar Türkiye genelinde bulunan bütün üniversitelerde bir temsilci hedefliyoruz” diyen Doğan, “Üniversiteler konusunda eksiğimiz var. Ama apolitik bir gençlik yapısı var. Siyasi görüş ayrımı yapmadan bütün öğrenci konseyleriyle iletişime geçeceğiz. Hatta farklı siyasi grup ve düşüncelerde de olsalar, öğrenci konsey başkanları ile toplantılar düzenlemeye çalışacağız. CHP’nin geleceği de olabilir bu proje” dedi.

Gençlik kollarının Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) üniversitelerden sorumlu üyenin de olacağının altını çizen Doğan, “Bir üniversitelerden sorumlu genel başkan yardımcısı, bir de üniversite faaliyetlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olacak. Bizim genç Parti Meclisimiz yok. Bunu birkaç ay içerisinde çalışarak Genel Başkan’a sunacağım. Bütün illerden oluşan il temsilcilerinden ilk etapta olacak ve gençlik kurultayına kadar götürebileceğimiz bir PM oluşturmak istiyorum.
 
İki sene sonra yapılacak kurultayda da genç PM seçilecek. Beş sene sonraki hedefimiz yaş ortalamasını 35-40’a indirmek” dedi.