CHP Ecevit'i andı

CHP Ecevit'i andı
5 Kasım 2012 15:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı başkanlığındaki bir heyet, merhum başbakanlardan Bülent Ecevit’i vefatının 6. yılında kabri başında andı.

 
Halıcı, beraberindeki Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Genel Başkan yardımcıları Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan ile çok sayıda partili, Devlet Mezarlığı’na gelerek Ecevit’in kabrine çelenk bıraktı ve dua etti.
 
Ecevit’in, devlet adamlığı ve bunun yanında kültür, sanat alanındaki hizmetleriyle unutulmayacağını vurgulayan Halıcı, hayatını kaybettiği son dakikaya kadar ülkesini ve milletini düşünen Ecevit’in dürüstlüğü, çalışkanlığı, ilkeli, tutarlı ve kararlı tavırlarıyla herkes için eşsiz bir örnek olduğunu söyledi.
 
Emrehan Halıcı, Ecevit’in engin hoşgörüsü ve uzlaşma kültürüyle sevginin ve barışın elçisi olduğunu belirterek, ”Ecevit’i sevmek, Ecevit’i özlemek yetmez. Onun gibi düşünmek, davranmak ve çalışmak zorundayız. CHP olarak demokrasi, bağımsızlık ve özgürlük konularında her tür engelleme ve kısıtlamalara karşı var gücümüzle çalışacağımıza, güçlü ve umutlu bir Türkiye hedefine muhakkak ulaşacağımıza onun huzurunda söz veriyoruz” dedi.