CHP ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ için Taksim’de

CHP ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ için Taksim’de
24 Temmuz 2016 16:53

CHP’nin çağrısıyla Taksim Meydanı’nda saat 18.00’da yapılacak olan ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ için toplanmalar başladı.

 

 

 

 

Taksim Meydanı’nın etrafı çelik bariyerlerle kapatıldı, saat 14.00’de meydanda araç trafiği durduruldu. Özel harekat polislerinin de görev yaptığı meydanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting öncesi toplananlar meydanda yapılan anonslarla çıkartıldı, ardından polis köpeklerle meydanda arama yaptı. Meydanda kurulan 5 ayrı standa hazırlanan 20 bin döviz mitinge katılacaklara dağıtılmaya başlandı. Kurulan bir standa da su dağıtıldı. Miting için meydana gelenler ellerinde Türk bayrakları taşırken, bazı vatandaşlarda başlarına ‘Türkiye’ yazılı bantlar bağladığı görüldü.

 

CHP TAM KADRO

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, bugün Taksim Meydanı’nda yapmayı planladıkları Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne ilişkin açıklama yaptı. İl Başkanı Cemal Canpolat, mitinge 133 milletvekili ile tam kadro katılacaklarını belirterek vatandaşlara, mitinge yalnızca Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile gelmeleri duyurusu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de “Yalnızca genel başkanımız konuşma yapacak” dedi.

 

Şişhane’deki il başkanlığı binasında gerçekleşen basın toplantısına açıklamaya, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, TBMM CHP Grup Başkan vekili Engin Altay ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile partililer katıldı. Açıklamada ilk olarak söz alan İl başkanı Cemal Canpolat, bugün Taksim Meydanı’nda onlarca sivil toplum kuruluşu ve sendikalarla miting yapacaklarını hatırlatarak “CHP olarak darbelerin her türlüsüne karşıyız. Türkiye’de başından beri hem Cumhuriyet hem de demokrasiden yana olan CHP Türkiye’nin birleştirici partisi olmuştur” dedi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet