CHP Antalya'da Erol sürprizi

CHP Antalya'da Erol sürprizi
25 Mayıs 2012 11:54

Antalya İl Başkanlığı seçimlerine iki gün kala Gürsel Erol’un da kente gittiği öğrenildi.CHP Antalya İl Başkanlığı seçimlerine iki gün kaldı. Dört adayın yarışmasının beklendiği kentte, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da aktif rol alıyor. Baykal, mevcut İl Başkanı Özer Ülken’i destekliyor. Kente gittiği öğrenilen Gürsel Erol ise Ülken’in rakibi olan 3 adayı tek adaya indirmek için çaba sarf ediyor.

CHP Antalya İl Başkanlığı seçiminde heyecan dorukta. İl Başkanı olmak için Özer Ülken, Menderes Dal, Mustafa Erdem ve Devrim Kök yarışıyor. Mevcut İl Başkanı Özer Ülken’i CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal destekliyor. Baykal, Özer Ülken’in seçilebilmesi için delegelerle bire bir görüşmeler yapıyor.

www.gercekgundem.com ‘un edindiği bilgiye göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Menderes Dal’a destek veriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın desteklediği adayın ise Mustafa Erdem olduğu belirtiliyor. Diğer aday Devrim Kök ise ilçe örgütlerinin desteğini almış durumda. Kök, 2011 yılındaki genel seçimlerde yürüttüğü kampanyayla öne çıkmıştı.

Adaylar arasında kıyasıya yarış sürerken, dün gece kentte sürpriz bir gelişme yaşandı. Adı, İstanbul ve Ankara İl Başkanlığı seçimlerini dizayn etmesiyle öne çıkan Gürsel Erol kente gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla tanınan Gürsel Erol’un, genel merkezin desteğini alamayan CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken’e rakip olan 3 adayla görüşeceği belirtildi. Erol’un Ülken’e karşı yarışacak aday sayısını bire indirmeye çalışacağı belirtildi. Gürsel Erol, adaylarla yapacağı görüşmede aday sayısını teke indirdiği taktirde, Ülken’in seçilmesinin zora gireceği hesaplanıyor.