Canlı  yayında taciz

Canlı yayında taciz
22 Ekim 2012 09:19

Fransa’nın uluslararası haber kanalı France 24’ün Mısır muhabiri Sonia Dridi, Mısır’da Tahrir meydanında onlarca erkek tarafından cinsel saldırıya uğradı. Kadın gazeteci, saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Kahire’nin sembol meydanı Tahrir’de Cuma gecesi 22.30 sularında gerçekleşen gösterileri izleyen kadın gazeteci, gösteriye ilişkin canlı yayını bitirdikten sonra, onlarca erkek tarafından etrafının çevrildiğini gördü. Bir anda gazetecinin çevresinde dar bir daire oluşturan göstericiler, sözlü ve fiziksel olarak cinsel taciz ve tehditte bulundular.   


 
Sonia Dridi, tacizi, “Birden bire etrafımı onlarca genç adam çevirdi. Elleriyle her tarafımı çekiştirmeye başladılar. Sonradan biri gömleğimi kapatmaya çalışınca düğmelerimin açıldığını farkettim. En kötüsünden kurtuldum. Çünkü çok sağlam bir kemer takmıştım” diye anlattı.

KADIN SUNUCUYA CANLI YAYINDA TACİZ
 
Dakikalarca taciz edilen gazeteci, France 24’ün ingilizce servisi için çalışan meslektaşı Eşref Halil’in yardımıyla bir fast-food lokantasına sığındı.


 
Gazetecilerin kaçmaya çalıştığını gören garsonlar, kapıyı açıp onları içeri aldıktan sonra lokantanın perdelerini hızla kapatarak Dridi’yi kurtardılar.
 
Tacizciler lokantanın  kapılarını yumruklarken, 20 dakika kadar sonra bir taksi çağıran Sonia Dridi olay yerinden kaçarak kurtuldu.
 
Dridi’den önce de Amerikan CBS muhabiri Lara Logan ve Fransız France 3 kanalı muhabiri Caroline Sinz’e cinsel taciz ve tecavüz girişiminde bulunulmuştu.