Çankaya Belediyesi’nin 12 yüzakı meclis üyesi

Çankaya Belediyesi’nin 12 yüzakı meclis üyesi
4 Eylül 2016 09:00

AKP yandaşı YDA inşaatın hisselerini satın aldığı Çankaya’nın en lüks yeri Alacatlı’daki Akçalı Yapı Kooperatifi’nin yüzlerce dönümlük arazisi için dün Çankaya Belediye Meclisi’nde neredeyse meydan muharebesi yaşandı…

 

 

 

 

H&H ÖZEL

 

Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in tamamen Melih Gökçek’in arzusu doğrultusunda, emsali arttırma girişimi şimdilik başarıyla tamamlansa da CHP Çankaya’nın 12 meclis üyesinin, direnişi CHP tabanından büyük takdir topladı.

 

Büyük çoğunluğu ön seçimle gelen meclis üyelerinin 12 kişiden oluşuyor olması, CHP örgütleri içinde 12 yüzakının adlandırılmalarına vesile oldu.

 

Temiz ve dürüstlükleriyle Ankara’nın baronlarının rant açlığına karşı direnen 12 meclis üyesini, etik duruşlarından dolayı, H&H olarak tebrik ediyor, bu onurlu mücadelelerinde yalnız olmadıklarını dosta, düşmana hatırlatıyoruz…

 

Akçalı’da böylelikle 7500 olan konut sayısı 30.000 küsüre çıkacak ve yaklaşık 3,5 milyar dolar haksız rant artışı doğmuş oldu.

 

Bu rantın kimlere yarayacağı ise şimdilik tartışma konusu ve muallakta.

 

İşte yarın torunlarına, çocuklarına onurlarıyla güzel bir miras verecek olan meclis üylerinin isimleri:

 

Adem Bilen, Aşur Cem Tağluk, Sabri Saylan, Nadir Kırıkkayalı, Atakan Yıldırım, Funda Gezmiş, Emre Çakır, Serdar Selçukkaya, Reyhan Şar, Ertuğrul Şenoğlu, Servet Bulut Doğan, Necati Koçak…

 

Süleyman Demir, Fuat Çetin ve Özgür İncesu da oylamayı protesto ederek katılmadılar. Böylelikle ilerde bu haksız rant artışından dolayı, yaşanabilecek herhangi bir yargılama sonrasında, hapis cezası gibi alınacak bir ceza durumunda, Demir, Çetin ve İncesu da Hayır oyu verenler gibi muaf tutulacaklar…

 

ALENGİRLİ İŞLER

 

Yapılan toplantı sırasında zaman zaman büyük gerilimler yaşandığı ve meclis üyeleri arasında hakarete varan restleşmeler olduğu kaydedildi.

 

Başkan Alper Taşdelen’in ise toplantıya babası Doğan Taşdelen ve Sinan Aygün ile başbaşa görüştükten sonra katıldığı ve bu nedenle de toplantının normal süresinden 30 dakika kadar geç başladığı öğrenildi.

 

alper-taşdelen-1

Toplantıyı yöneten Mustafa Yıldırım’ın da muhaliflerin söz alıp konuşmalarını engellemeye çabaladığı ancak özellikle Ertuğrul Şenoğlu, Emre Çakır, Aşur Tağluk ve Necati Koçak’ın kürsüye yürümeleri üzerine mecbur kalıp konuşmalarına izin verdiği beyan edildi.

 

Alper Taşdelen’in sürekli kendisine karşı direniş sergileyen ve artık bir ekip gibi hareket eden muhalefet hareketine karşı, Tekin Bingöl ile hareket eden meclis üyelerinin desteği için günler öncesinden Bingöl’le anlaştığı da bir başka önemli ayrıntı. İşte bu nedenle  Büyükşehir Meclisi’nde akçalı için HAYIR oyu veren CHP’li üyelerden  Muzaffer Kara daha sonra U dönüşü yaparak Çankaya Meclisi’nde EVET dedi.

 

TEKİN

 

H&H’ye konuşan bir meclis üyesi; ‘Bunlar bir öyle bir böyle yalpalıyorlar, Sıhhiye’nin öbür tarafına geçince hayırcı olup, bu tarafına geçince evetçi oluyorlar. Akçalı öyle bir skandal ki CHP artık İSKİ ile hatırlanmaz bununla hatırlanır. Milyar $lık rant var ama belediye menfaatine elde avuçta orantıya vurduğunda bir şey yok. Taşdelen kendisini de diğer meclis üyesi arkadaşları da yakacak. Hırslarının kurbanı olma yolunda ilerliyor. Gökçek bir tökezlerse, Taşdelen onun altında kalacak. Gökçek bile Taşdelen’i kurtaramaz bir gün gelir’ diye konuştu…

 

 

Bazı sorular;

 

Osmanlıspor’a Akçalı nedeniyle ciddi meblağda daire verilme durumu var mı, yok mu?

 

Yine Muradiye Vakfı’na buradan daire verilmesi söz konusu mu?

 

Büyükşehir’de Hayır diyen 7 CHP’li meclis üyesinden 6’si neden ve nasıl ikna edilerek Çankaya’daki mecliste evet dediler?

 

Sayın İbrahim YOLLU; gelelim size. Neden İmar Komisyonu toplantısında hayır dediniz de, Makedonya’dan dönen Taşdelen’in odasında başbaşa görüşünce evete döndünüz? Ertuğrul Şenoğlu, Taşdelen’in görüşme talebini onurlu duruşu ile redderken siz neden ayağına gidip sonrasında da evetçi oldunuz?

 

ertuğrul-şenoğlu

Ertuğrul ŞENOĞLU  İmar Komisyonu Üyesi 

 

Evetçi meclis üyeleri ve aile fertlerine sesleniyoruz; göreve geldiğiniz tarihteki aile olarak malvarlıklarınızla, 2016 sonundaki mal varlıklarınız arasındaki farkları CHP örgütlerine açıklamaya var mısınız?!

 

DAVA AÇACAKLAR

 

Aşur Tağluk, Emre Çakır ve Ertuğrul Şenoğlu’nun da Akçalı ile ilgili birbirlerinden bağımsız olarak dava açma kararı aldıkları ve bugünkü meclis oturumuna da 15 meclis üyesinin de yine protesto amacıyla katılmayacakları belirtildi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapı komşusu olan Osman Yorulmaz ile çocukluk arkadaşı Müslüm Tekin’in evet oyu vermeleri de Kemal Bey’in Akçalı’daki hissesini akıllara getirdi… Böylelikle bir kez daha görüldü ki, ekranlarda birbirleriyle düello yapan Gökçek ve Kılıçdaroğlu ikilisi işlerine geldiğinde Yenikapı ruhunu gayet de güzel yakalayabiliyorlar :)

 

alper taşdelen 3 alper-taşdelen-2

 

jQ0rqBzv

Emre ÇAKIR CHP Çankaya Belediyesi Meclis Başkan Vekili

 

 

aşur-tağluk

 Aşur Cem TAĞLUK CHP Çankaya Belediye Meclis Üyesi