Burun Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmeli?
29 Temmuz 2021 15:16

2021 burun estetiği konusunda dikkat edilmesi gereken pek çok önemli ayrıntılar söz konusudur. Tıp alanında rinoplasti olarak da tanımlanan bu cerrahi işlem öncesi ve sonrasında doktor uyarı ve talimatları doğrultusunda hareket edilmelidir.

 

 

Rinoplasti olmak isteyen bireylerin estetik uygulama öncesinde alkol, sigara, doğum kontrol ilaçları, yüksek kafein içeren içeceklerden uzak durması gerekir.

Cerrahi işlem sonrasında da en az 1 haftalık zaman dilim boyunca hafif düzeyde günlük egzersiz çalışmaları yapılmalıdır. Burun sağlığının korunması önemlidir. Bu kapsamda ameliyattan 15 gün sonrasında kafanın dışarda kalacak şekilde hafif düzeyde duşlar alınması yeterlidir.

Normal duş için bireylerin 1 aylık süreç boyunca sabırla beklemesi gerekiyor. Dolaysıyla burun estetiği sonrasında da yaşam kalitesinin yüksek kalması açısından bireylerin bu ayrıntılar doğrultusunda hareket etmesi tavsiye edilir.

Burun Estetiği Nedir?

Rinoplasti; sorunlu burun organının yeniden biçimlendirilmesidir. Burun organı çeşitli nedenler doğrultusunda estetik yönden kalitesini yitirebilir. Bu durumda burun estetiği profesyonel bir estetik ve cerrahi merkezi üzerinden yaptırılması gerekir.

Rinoplastide risk etkenleri minimum düzeydedir. Ameliyat sırasında ve sonrasında hastaların hafif düzeyde ağrılar hissetmesi doğaldır. Bu durum etkili ağrı kesici ilaçlar üzerinden kolay bir şekilde kontrol altına alınabilir.

Rinoplasti modern bir ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. Bu sebeple hastanın enfeksiyon kapması söz konusu değildir. Fakat amatör türünden estetik merkezlerinden uzak durulmalıdır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Rinoplasti bir veya birkaç seans üzerinden gerçekleştirilir. İlk olarak hastanın fiziksel muayenesi ve öyküsü alınır. Bu aşamadan itibaren burun estetiği ameliyatına geçilir. Burun alt veya doğrudan burun içerisinden özel bir cihaz üzerinden işlem başlatılır.

Burun estetiği daha çok düşük düzeyde ağrılar sunması ve daha düşük oranda risk etkenleri olması sebebiyle lokal anestezi üzerinden gerçekleştirilir. Hastalar genellikle en fazla 24 saat sağlık merkezinde dinlendirilir. Bu süreç tamamlandığında sağlıklı bir şekilde evine taburcu edilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Rinoplasti her yaştan bireylere yapılabilir. Burun organı sorunlarına maruz kalanlar burun estetiği fiyatları inceledikten sonra bu ameliyattan faydalanabilir. Burunda şekil bozukluğu, işlev sorunları, kavis problemi, nefes alışveriş sorunları gibi birçok burun problemleri yaşayanlara bu cerrahi müdahale uygulanabilir.

Burun Estetiği Avantajları Nelerdir?

Rinoplasti uzman doktor tarafından yapıldığında birçok avantajlar sağlar. Bu işlemde ağrı hissedilmesi minimum düzeyde olduğundan hastalarda yaşam konforu düşmez. Bunun haricinde burun estetiği fiyatları düşük olduğundan düşük bir maliyet gerektirir.

Burun estetiğinin en önemli avantajlarından biri de hızlı sonuç vermesidir. Düzeltilmesi gereken en zorlu burun sorunlarında dahi bu estetik işlemden tereddütsüz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti sonrasında dikkat edilmesi gerekenlerden biri hastanın 7 gün boyunca burnuna el ve su ile temas etmekten uzak durmasıdır. Çünkü ameliyat işlemi sonrasında burnun hassaslığı bu süreçler kapsamında devam edebilir.

Bununla birlikte hastanın 15 gün kadar toplu ulaşım aracı kullanmaması ve toplu alanlardan da uzak durması önemlidir.

2021 burun estetiği fiyatları güncel olduğundan bu ameliyatı yaptırmaya karar verdiğinizde doktorunuzun kurumsal sitesinden fiyatları inceleyebilir ve burun estetiği için ayrıca pratik bir şekilde randevu oluşturabilirsiniz.

Burun Estetiği Fiyatları

Birçok estetik merkezlerinde bu işlem yüksek fiyat listesi üzerinden uygulanabiliyor. Bu da sizlerin daha yüksek bir ödeme yapmanız demektir. Burun estetiğinden en düşük fiyattan faydalanmanız tavsiye edilir.

Fakat internet dünyasında yer alan amatör estetik merkezlerinden de kaçınmanız önerilir. Bu tarz işletmeler genellikle kalitesiz rinoplasti işlemleri yapabiliyor. Bunun haricinde daha düşük bir fiyat tarifesi sunabiliyor.

Beklentileriniz doğrultusunda rinoplasti hizmeti sunan estetik merkezleri sizlere her zaman pozitif bir yaşam standardı sunar. Rinoplasti fiyatları her yıl farklılık gösterebilir. Bunun haricinde burun estetiği fiyatları estetik merkezleri arasında da değişkenlik gösterir.

https://www.erkinonsal.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.