Bilim Kurulu üyesi tarih verdi: Dikkat edilirse güzel günleri yakın zamanda görürüz!

Bilim Kurulu üyesi tarih verdi: Dikkat edilirse güzel günleri yakın zamanda görürüz!
24 Nisan 2020 10:06

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Levent Yamanel, uyulması gereken tedbirlere işaret ederek, “Bunlara dikkat edilirse güzel günleri yakın zamanda görürüz” dedi.

 

 

BİLİM KURULU ÜYESİ TARİH VERDİ

 
Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre yaz aylarına doğru solunum yolu enfeksiyonlarının azaldığına dikkati çeken Yamanel, “Bu koronavirüs enfeksiyonlarının da azalacağını ben düşünüyorum. O nedenle yaza doğru yavaş yavaş kademeli olarak azaltabiliriz tedbirleri diye düşünüyorum. Haziran diyebiliriz” diyerek tarih verdi.

 

 

BİLİM KURULU ÜYESİ HANGİ KONUDA UYARDI?

 
Yamanel, yapılması gerekenlere dikkati çekerek şöyle dedi:

“Vatandaşımızın da yapacağı bir defa izolasyon kurallarına çok iyi uyması gerekiyor. Temas mesafesinin 1.5-2 metrelik temas mesafesinin mümkün olduğunca korumaları gerekiyor.

 

 

MASKE KONUSUNDA UYARDI

 
Eğer kalabalık bir ortama girme ihtimalleri varsa mutlaka maske takmaları gerekiyor. Ama maskenin de koruyuculuğu bir yere kadar, sosyal mesafeyi mutlaka korumak lazım.

El hijyenine mutlaka dikkat etmek lazım. Devamlı, mümkün olduğu kadar sık ellerin yıkanması lazım.

Bunlara dikkat edilirse güzel günleri yakın zamanda görürüz inşallah.”

 

 

GRİP İLE KORONAVİRÜS NASIL AYIRT EDİLİR?

 
Yamanel, grip ile koronavirüsün nasıl ayırt edileceğine ilişkin de şöyle dedi:

“Grip ile virüs enfeksiyonunu ayırt etmek biraz zor olabilir. Çünkü ikisinde de ateş var, öksürük var, kırgınlık var, karışabilir yani o yüzden dikkat etmek gerekiyor, eğer bunlar varsa tabii ki bir hekime müracaat etmek en doğrusu.”

 

 

“TOPLUMUN YÜZDE 50’SİNDEN FAZLASI GEÇİRİNCE TOPLUM BAĞIŞIKLIĞINDAN BAHSEDEBİLİYORUZ”

 
Koronavirüse nüfusun yakalanma oranına ilişkin de Yamanel, “Klasik bilgi toplumun yüzde 50’sinden fazlası geçirince toplum bağışıklığından bahsedebiliyoruz. Ama tabii ki izolasyon önlemleriyle bir defa yavaş yavaş geçirmek lazım, hızlıca hep birlikte eğer bu enfeksiyonu geçirirsek o zaman sağlık sistemimiz karşılayamayacak duruma geçebilir. İtalya’da görüldüğü gibi” dedi.

 

 

MEZARLIK ZİYARETLERİ

 
Yamanel, mezarlık ziyaretlerine ilişkin de, “İzolasyon önlemlerine uyarak, sosyal mesafeyi koruyarak, maske takarak bunlara çok dikkat ederek” tavsiyesinde bulundu.