Biberiyenin faydaları

Biberiyenin faydaları
6 Haziran 2012 17:03

Ey Yüce Türk-İslam alemi ve Harran ovası halkı ! Bu mübarek günlerde yazımıza; şefkat ve Rahmetini hiçbir yarattığından esirgemeyen ALLAH’ın adıyla, başlayalım:
1995 yılı Haziran ayında Endonezya’nın Borneo adasında bulunan, Balıkpapan Vilayetinde ki, ziyaret notları:

Balıkpapan’da biberiye’nin çeşitli hastalıklarda ve yemeklerde kullanılması dikkatimi çekti! Uygur’dan Balıkpapan’a göç eden Türk asıllı soydaşlarımızdan (Kaynak kişilerden) edindiğim bilgileri, Yüce Türk-İslam alemi ile paylaşmak nasip olacaktır.

Biberiye küçük bir ağaçtır. İlkbahar ve sonbaharda çiçek açar. Anlayacağınız yılda iki kere çiçek açar. Yaz, kış yaprakları yeşildir, yapraklarını dökmez.

Tabiatı: Biberiyenin tabiatı ikinci derece sıcak, kuru ve kurutucudur. Yan tesiri: Kabızlık yapar.

Büyük Türk Milleti’nin ve Harran ovası halkının, yenilikler dünyasına daha fazla entegre olabilmesi için herkes kendi ilgi alanında samimiyetle paylaşıp, yenilikler zihniyetine haiz olmalıdır ki, sanayi ötesi toplum olduğumuzu kanıtlayabilelim. Türk milleti, Şanlıurfa ve Harran ovası halkı olarak, ithalata ihtiyacımız yok ve özen göstermemeliyiz.
Yaz mevsiminin başlaması münasebetiyle; ovada pamuk tarlalarının sulanmasından kaynaklanan ve insan için en tehlikeli hayvan olan sivrisineğin tehlikesini yok etmek için, biberiye dallarını kesip kuruttuktan sonra, akşam evin bir yerinde mangal içinde tütsü olarak yakılırsa, başta küçük çocuklar olmak üzere ev halkını bulaşıcı hastalıklardan kurtarmanın en pratik ve ekonomik (Ucuz) yoludur. Bu vesile ile hastanelerdeki  yoğunluk da, asgariye inmiş olur.

Reçete 1- Biberiye toplanıp, kalın dallarından ayıklayıp temiz bir cam kavanoza bastırarak doldurulur, üzerine cam veya teneke ambalajlarda alacağınız sızma zeytinyağını kavanoza doldurun, güneş görmeyen bir yerde 30 gün muhafaza ettikten sonra süzüp, hava almayan bir cam kavanoza koyun. Bu yağ ile migreni olan hastanın, kulak arkasından omuza giden damar geriliyor, bu damara kulak arkasından omuza kadar dikine 15 dakika masaj yapılırsa migren ağrısı azalır ve bu işleme en az sekiz ay devam edilirse migren tedavi edilir. İnsan tabiatına göre tedavi süresi değişebilir.

Reçete 2- Büyük Türk- İslam alemi, mübarek günlere, ALLAH, Kur’an, Peygamber ve Hadis-i Şeriflere inanarak önem veren bir millettir. Üç aylarda, Kur’an-ı Kerim okumaları hız kazanıyor. Din adamlarımız ses kısıklığı sorunu yaşamaktadır, ses kısıklığı sorununu gidermek için, biberiyenin nazik dallarını koparıp, soğuk su ile durulayıp kaynar suya koyup ağzını kapatıp, 10 – 15 dakika demleyip içildiğinde ses kısıklığı sorununu, doğal ve pratik yolla çözmüş olursunuz. Hazırladığınız  biberiye yağından bir yemek kaşığı yerseniz, hem ses kısıklığınızı hem de idrarınızı arttırır, kanı temizler.
Ses kısıklığını gidermek için; yemeklerden sonra yarım ceviz ,taze zencefil çiğnenerek yenir. %100 etkilidir.
Reçete 3- Karaciğer su toplamışsa düzenli kullanılırsa zamanla boşaltır. Ayrıca safra kesesi taşının oluşmasını önler, zamanla döker. Karaciğer ve safra kesesi iltihabının iyileşmesini hızlandırır. Koleströlü düşürür ve damar sertliğinin oluşmasını önler. Yukarıda ki, hastalıkların tedavisi için, 70 kg. kadar günde üç su bardağı, 70 – 90 arası dört su bardağı ,içebilir. Biberiyeyi soğuk su ile durulayıp, bardaktaki, kaynar suyun içine atın, aynı bardağın ikizi ile bardağı kapatın 10 – 15 dakika demleyip için.
Kesinlikle kaynatılmamalıdır ve bardak veya demliğe konmuş bitkinin üzerine kaynar su dökülmemelidir. Eğer böyle yapılırsa bitkinin birleşimindeki uçucu yağlar özelliğini kaybeder.
Not: 3 no’lu reçeteden sonuç almak için; maneviyatı maddiyattan (Moral gücünü) üstün tutan doktora danışıp kullanılırsa, iyileşme daha hız kazanır.
Reçete 4- Biberiyeyi 15 dakika demleyip, dut pekmezi veya bal ile tatlandırılıp, bu işleme 10- 20 gün arası günde üç su bardağı içilirse, sarılığı tedavi eder.
Reçete 5- Biberiyenin yağı veya tentürünü sabah ve akşam, yağından tok karnına birer yemek kaşığı yemeli, tentürden de, bir tatlı kaşığı yarım çay bardağı suya katılır, sabah aç karnına ve akşam yatağa girerken içilir. Bu işlem dersine çalışıp unutkanlık sorunu yaşayan öğrencinin hafıza sorununu giderir. Ayrıca burnun kuvvetli koku almasını sağlar ve hafızanın güçlü olmasını muhafaza eder. Et, balık ve çorbalara nefis bir lezzet verdiğini unutmayın.
Biberiye Şanlıurfa’da rahatlıkla yetişen bir ağaçtır. Çelikten çoğaltılarak kolayca yetiştirilir. Ne yazık ki, şimdiye kadar ilgili kurum, kuruluş ve kişiler tarafından biberiyenin faydaları gündeme getirilmemiştir! İnsan için böyle faydalı şeyleri araştırmıyoruz. Ancak tüketimi üretimden fazla araştırmayı başarabiliyoruz. Yüce Türk- İslam alemine, tüketimin üretimden fazla olması yakışmaz. Bu zihniyetle hareket edersek; gelecek nesillere iyi bir miras bırakacağınızdan bahsedemezsiniz. Harran Ovası halkı, yakın bir zamanda ovada üretilen ürünler ithal edilirse şaşırmayın! Türk Milleti ve Harran Ovası halkının, milli benlik çemberinden uzaklaştırılıp, tüketimi üretime galip kılma stratejilerini yürürlüğe koyma faaliyetleri sürdürülmektedir. Yüce Türk-İslam alemi olarak, tüketimi üretimin üstünde tutan planların farkında olup, asla kanmayacak ve oyuna gelmeyecektir.
Sözü fazla uzatmayarak sizi yazı ile baş başa bırakalım. Cenab-ı ALLAH, Yüce Türk- İslam alemini, Şanlıurfa’mızı ve Harran Ovası halkını, maddiyatı maneviyatın üstünde tutanların şerrinden muhafaza dileklerimizle, ALLAH’ın Selamı, Rahmeti, Bereketi ve başarısı üzerine olsun.
Yardım ve hidayet Cenab-ı Hakk’tandır.
Şehitleri, nesli tükenmiş Müslümanları rahmetle, gazileri minnetle anar, yaralılara acil şifalar dileriz.
HADİSLER:
1- İşlerin en üstünü, en iyisi helalinden kazanmaktır. (C. s. 40.)
2- Helal rızk aramak savaştır. (C. 11, s. 45.)
3- Kim, hırsızlık malı olduğunu bile-bile bir şey satın alırsa ayıbında da hırsıza ortaktır, suçunda da. (C. 11, s. 146.)
4- Bilgin kişinin yüzüne bakmak ibadettir. (K. 11, s. 202.)
5- Lanet olsun paraya-pula kul olanlara. (C. 11, s. 125.)
6- Ne mutlu bilgisizliği terk edip öğrenene, üstünlük elde edene, adaletle muamelede bulunana. (C. 11, s. 46)
Kaynakça: Hz. Muhammed ve hadisleri. Okat yayınevi 1964 Kasım. Abdulbaki GÖLPINARLI
Numan Aladağ’ın, yurtdışı gezi ve kaynak kişilerle sohbet notları.


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun