Beşiktaş sahnesinde Oğuzhan Özyakup!

Beşiktaş sahnesinde Oğuzhan Özyakup!
20 Ocak 2016 09:57

Süper Lig maratonunun ilk yarısına damgasını vuran Siyah-Beyaz’lı Ekip’in genç yıldız oyuncusu yakalamış olduğu şansı çok sağlıklı kullandı. Teknik direktör Slaven Bilic süreci içerisinde bir türlü sahne alamayan genç futbolcu Oğuzhan, Şenol Güneş’in şahsına teslim ettiği üniformayı hiç bırakmazken, ortaya koyduğu yüksek performansıyla takım arkdaşlarının ve taraftarların beğenisini aldı.

 

 

 

 

Süper lig’de lig süresinin ilk yarı devresini liderlik koltuğunda oturan sonlandıran Beşiktaş ekibinde ekibin en önemli yıldızlarından biri olarak gösterilmiş olan Oğuzhan Özyakup ortaya koyduğu performansıyla takım içinde en göze çarpan futbolcu oldu.

 

Atmış olduğu gol olan şutlar vede ortaya koyduğu asistlerle Lig sezonuna damgasını vuran Oğuzhan Özyakup’un lig süresi başlangıcı esnasında yaşamış olduğu şanslı hadise ise dikkatlerden kaçmadı. En son 2 senede Slaven Bilic evresinde bekleniyor olan patlamayı yapamadığı için sürekli tenkitlere maruz kalan 23 yaşına basmış olan futbolcu Veli Kavlak, Tolgay Arslan ve Atiba Hutchinson’ın gerisindeyken bir anda ilk seçenklerde ki orta saha futbolcusu oldu.

 

Omuz kısmından sakatlık geçiren Veli Kavlak’ın arkasından Tolgay Arslan’ın lig süresi başı kamp programında çapraz bağlarının kopması sonucu Oğuzhan’ın önünü açmış konuma geldi. Farklı bir söylemle ekip arkadaşlarının talihsizlikleri, genç yaşta ki meşhur oyuncunun şansı oldu.

 

En Çok Sayı Yapma Yeteneği Olan YerliFutbolcu

 

Transferi imzaya kalmış olan Brezilya uyruklu hücum oyuncusu ön libero Lucas Leiva’nın en son anda Liverpool takımında kalması da üniformayı tamamen Oğuzhan Özyakup’a bırakmış oldu. Ayriyeten Türk futbol oyununda yerli yıldızları ywtiştirmesi ile ünlenen teknik adam Şenol Güneş’in pozitif davranışı da kabiliyetli futbolcunun muvaffakiyetini bir kat daha fazlalaştırdı. bununla birlikte Kara-kartal Beşiktaş bunun yanısıra de a Milli ekip forması ile kendini toparlayan Oğuzhan, çift yönlü futbol ile farklılık oluşturdu.

 

Geçmiş olduğumuz yıllarda samet aybaba vede slaven bilic dönemlerinin tersine güneş la beraber hücum ağırlıklı bir görev yüklenmiş olan muvaffakiyetli oyuncu fatih terim cephesinden da benzer mevkiide kullanılınca aradığı huzuru buldu. süper lig’de 17 karşılaşmanın 15’inde yer alan oğuzhan, 5 gol 5 asistle en sayı yapma yeteneği olan yerli oldu. Siyah Beyaz takımlı futbolcu Wesley sneijder ile birlikte birlikte en sayı yapma yeteneği olan orta alan olmayı da başardı.

 

Kendini aştı

 

Oğuzhan özyakup’un işaret etitiği gelişim rakamlara da net bir pozisyonda yansıdı. geçmiş olan lig süresi 25 lig karşılaşmasında elde ettiği verileri bu lig süresi yalnızca 15 karşılaşmada geçmiş olan genç meşhur muvaffakiyetini ispatladı. opta’nın sunduğu rakamlara ölçü alınarak geçmiş olan lig süresi ilk alanda 2 gol atabilen 23 yaşına basmış olan meşhur bu lig süresi gol sayısını 2. 1 kat fazlalaştırdı. gol pası sayısında şimdiden geçmiş olan sezon içerisinde ki 5 rakamına ulaşan siyah – beyaz Beşiktaş oyuncu pas isabetinde 602’den 767’ye, baht yaratmada 25’den 44’e vede hedefi bulan şutta 8’den 12’ye yükselmiş oldu.

 

Her vakit her mekanda!

 

Kara-Kartal Beşiktaş ile beraber ilk sahada farklılıklar yaratan oğuzhan özyakup, opta’nın istatistiklerle kurduğu en iyi 11 kadrosunda de yer almayı da başardı.. 15 lig karşılaşmasında 1256 dakka ile beraber istikrar yakalayan Siyah-Beyaz Beşiktaş orta alan oyuncusu %84. 4’lük pas isabeti oranı ile de lig müsabalarının en iyi orta alan oyuncularından oldu. 16 muvaffakiyetli hücum driblinginin yan tarafında 76 kere de ikili karşılaşma galip gelen 23 yaşına basmış olan futbolcu bununla birlikte hücumda bununla birlikte de defansta benzer verimlilikte olduğunu rakamlarla ispatladı.

 

Oğuzhan’dan 5 Gol, 5 Gol Pası

 

Lider durumda olan Siyah-Beyaz’lı Bjk Takım’ın orta alanda ki beyni Oğuzhan Özyakup bu lig süresi lig içinde 15 karşılaşma maçında üniforma giyindi. siyah – beyaz Beşiktaş futbolcu bu mücadelelerde 5 gol, 5 asistle maç ortaya koydu.