Belediye Başkanı Selmanpakoğlu: Saldırı bizi derinden yaraladı

Belediye Başkanı Selmanpakoğlu: Saldırı bizi derinden yaraladı
17 Ağustos 2013 17:02

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a karşı yapılan saldırının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

 

 

Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, her zaman için kim olursa olsun Hacıbektaş İlçesi’ne gelen her konuğun mutlu ayrılmasını gönülden istediklerini belirtti. Başkan Selmanpakoğlu, şöyle dedi:

“Dün yaşadığımız bu olay bizi son derece üzdü. İlçeme gelen konukların mutlu ayrılmasını canı gönülden isteyen ve dileyen bir kişiyim. Tüm Hacıbektaş halkı böyle düşünür. Etkinlikler boyunca tek tük çatlak sesler çıksa da bunlar, sesten öteye gitmeyen davranışlardır. Ama dün Başbakan yardımcımıza yönelik saldırının bireysel, tek kişinin planlayıp da yaptığı kanaati bazı çevrelerde hakim oldu. Başkaları tarafından desteklenen, planlanıp yapılan değil, tamamen bireysel bir hareket. Çok ani bir gelişme oluştu. Sayın Başbakan Yardımcısı kendisi ile konuşacağını zannederek o tarafa dönmüş olması o andaki bir zafiyeti doğurdu. Şahıs; Hacıbektaşlı değil. Kimine göre Pazarcık Belediyesi’nde görevine halen devam ettiği ve kimine göre de bu ayın 7’sinde işine son verilen bir kişi.”
Selmanpakoğlu, etkinlikler için Hacıbektaş ilçesindeki anma etkinliklerine 50 bin kişinin geldiğini ancak 2-3 bin kişiyi bu alanda bulundurabildiklerini hatırlatırken, “Bu istenmeyen olayın önlenebilirliği gerçekleşememiştir. Memleketimizin bir bakanının mutsuz, sıkıntı içerisinde ayrılmasını biz hiçbir zaman istemeyiz. Gerçekten 50 bin kişinin psikolojik yapısını, kafa yapısını ve beyninin içinden geçenleri tek tek göremeyiz” dedi.

 

 

a3b93e21b9a75eec48900cd665872436