BDP'li Demirtaş: Kılıçdaroğlu ve Bahçeli  Depinde nöbet tutsun

BDP'li Demirtaş: Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Depinde nöbet tutsun
3 Mayıs 2013 15:00

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, üç günlük gezi, açılış ve incelemeler için Hakkari’ye geldi.

Demirtaş, Hakkari’de halka hitap ederek, muhalefeti barış sürecine destek vermeye çağırdı. Demirtaş,“Ankara’dan savaş naraları atmak kolay. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gelip Hakkari’nin Depin noktasında 1 gece nöbet tutsunlar. Bakalım bir gün sonra yine savaş diyecekler mi ?”dedi.Çiftlik mevkiinde 3 bin kişi tarafından karşılanan BDP Genel Başkanı Selahatin Demirtaş, “BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani, Esat Canan ve beraberindeki BDP’liler araç konvoyu eşliğinde Tekser Mevkii’nde inşaatına başlanacak otogarın temel atma törenine katıldı. Otogar inşaatını yapan müteahhit firmanın sahibi Aytekin Koparan’ın kurban kesmesine izin vermeyen Demirtaş, Artık bu dağlarda kan akmasın. Bugün de burada kan akmasını istemiyorum. Bu kurbanları kesme” dedi.Buradan Bulvar Caddesi’ndeki belediye meydanına gelen Demirtaş, toplanan vatandaşlara hitap etti. Parti otobüsü üzerinde konuşan Demirtaş, Hakkarililere Öcalan’ın selamını getirdiğini belirterek, barış sürecine herkesin destek vermesini istedi.

BARIŞ OLMASAYDI, HALA BURALARDA KAN AKIYOR OLACAKTI

Barış için çok önemli adımların atıldığını belirten Demirtaş,” halkın istemesiyle bu sürece gelindiğini söyledi. Demirtaş,Hakkari, Şırnak ve bu bölgedeki halkın mücadelesi olmasaydı bu barış mümkün olmazdı. Eğer bu barış olmasaydı hala buralarda kan akıyor olacaktı. Bakın aylardır ne asker, nede Kürt çocukları ölmüyor. Bu çok önemlidir. Bakın yol üzerinde gelirken askerlerin gözlerindeki o barış umudunu ve heyecanını gördük” dedi.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ DEPİNDE NÖBET TUTSUN

Muhalefetin barış sürecine destek vermediğini belirten Demirtaş, “Ankara’da savaş narası atmanın kolay olduğunu belirterek, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gelsin Depin’de bir gece nöbet tutsun. Bakalım sabah yine savaş diyecekler mi Bu savaş, 30 yıl ülkeyi yöneten CHP’nin zihniyetidir. Bu savaş 10 yıldır müzakere yapmaktan kaçan AKP’nin zihniyetdir. Biz bu zihniyetin değişmesini istiyoruz. Kürt halkının kendi topraklarında diliyle, kültürüyle, inancıyla yaşaması barıştır. Sayın Öcalan bunun yolunu açtı. Bu elin havada kalmaması için biz arkasındayız” dedi.

ÖCALAN 14 YIL ÖNCE BARIŞ İÇİN ADIM ATMIŞ

İmralıda yapılan görüşmelerde, Öcalan barışın 14 yıl geciktiğini söylediğini belirten Demirtaş,”Sayın Öcalan ’14 yıl önce ben bu barışı gerçekleştirmek için samimi adımlar attım. Ama 14 yıldır bizi oyaladılar. 14 yıldır aldatmaya kandırmaya çalıştılar. 14 yıldır sorunu konuşmak çözmek yerine bizi çözmeye çalıştılar. Artık anladılar ki bu mümkün değil. Ben barış için en büyük katkıyı yapmaya hazırım’ dedi. Ve gerilla güçlerine geri çekilme çağrısı yaptı. Onun bu cesartine saygı duyuyoruz. 14 yıldır tecrit altında tutulan Sayın Öcalan’ı rehin almaya çalışıyorlar. Ama İmralı’da mahkum olmayan tek kişi var. Oda Öcalan’dır. Orada Sayın Öcalan’ın güvenliğini sağlamak için hepsi Öcalan’a mahkum olmuşlar” dedi.

‘PROVAKASYON OLMAMASI İÇİN 75 KOMİTE OLUŞTURDUK

Barış için BDP, KCK ve Öcalan’ın elinden geleni yaptığını belirten Demirtaş, artık somut ve kalıcı adımların yasal ve anayasal olarak hükümet tarafından atılmasını beklediklerini söyledi. Demirtaş,” inşallah artık silahlar bir daha konuşmamak üzere susacak. Şu anki sorun gerillanın dağda olması değil, Kürtlerin haklarının ellerinden alınmasıdır. Bu sürecin kıymetini Başbakan bilmeli. Yasal anayasal adımlar atılmalı. Biz dağlarda, köylerde şehirlerde provakasyon olmaması için 75 komite oluşturduk ve gelişmeleri yakından takip edeceğiz” dedi.

Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra BDP’li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.