Batum'dan suç duyurusu

Batum'dan suç duyurusu
17 Ağustos 2012 13:45

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, dün bir otobüs firmasıyla ilgili açılan soruşturmada düzenlenen iddianameye ilişkin olarak kendisini ve partisini hedef alan haberler yer aldığını anımsatarak, ”Haberlere konu olan iddianameyi hazırlayan savcıyı HSYK’ya şikayet edip, suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Süheyl Batum, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, ”bir savcının, bu kadar gayriciddi, baştan savma, kişilik haklarına tecavüz eden bir iddianame hazırlamaya hakkı ve yetkisi olmadığını” savundu.

Batum, şöyle devam etti:
”Ne o iddianamede çetenin başı olduğu söylenen kişiden ne o iddianamede yer alan kişilerden herhangi birisinden ne kurultay için ne başka bir amaçla ne özel olarak değil 100 bin TL, 1 TL bile istediğimi gösteren, tek bir telefon konuşmam, görüşmem, kaydım, bir bilgi, bir belge yoktur. Kesinlikle olamaz.

Yine bu kişilerden herhangi birinden değil otobüs, bir otobüs tekerleği bile istediğimi, aldığımı gösteren, ispat eden tek bir telefon kaydım, tek bir telefon görüşmem, tek bir bilgi ve belge yoktur. Kesinlikle olamaz.

Yine bu kişi ile değil Genel Sekreterliğim süresinde tüm yaşamım boyunca yan yana geldiğimi, tanıştığımı, bir yerinde beraber olduğumu, tek bir şey talep ettiğimi, tek bir şey aldığımı gösteren, ispat eden böyle bir iddiada bulunulmasına neden olacak tek bir resmim, tek bir telefon görüşmem, tek bir telefon kaydım yoktur, olamaz.

Savcıyı uyarıyorum; ister siyasal amaçla yapmış olsun ister ‘ne yapıp edeyim de CHP’yi ve doğrudan Süheyl Batum’u hedef alayım’ diye düşünmüş olsun, kişilik haklarıma doğrudan tecavüz eden, masumiyet karinesini açıkça ve kaba bir şekilde ihlal eden bir davranışta bulunduğu için kendisini HSYK’ya şikayet edip, suç duyurusunda bulunacağım.”