Başbakan'la görüşmeye şehit anneleri için gittim

Başbakan'la görüşmeye şehit anneleri için gittim
10 Haziran 2012 10:31

Başbakan’la yaptığı terör zirvesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Eğer hep birlikte çözüm üretirsek ülkeyi terör belasından kurtarırız” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ordu’daydı. Partisinin İl Kongresi’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, kongre öncesi SÖZCÜ’ye özel açıklamalar yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptıkları terör zirvesini anlattı. Türkiye’de adaletle ilgili sıkıntılar olduğunu söyledi.

İşte o sözler;

 

Erdoğan’a şehitlerin anneleri ve babaları adına gittim. Bu ülkede barış, huzur ve kardeşliği tesis etmek, insanların askere huzur içinde gitmesi amacıyla yola çıktım.

 

Şehit annesi de şehit babası da bu sorunu çözün diye defalarca yalvardı. Ben, Başbakan’a onların dileklerini götürüp aktardım. İktidara bir yol haritası götürdüm. Meclis’te siyasi partiler bir araya gelip Türkiye’nin en büyük sorununa çözüm üretmeli. Umuyorum terör belasından bu ülkeyi kurtarmış oluruz.

 

Eğer terör varsa ve biz onu sonlandırmak istiyorsak bir araya gelip konuşmalı, tartışmalıyız. Sorunun kalıcılığı Türkiye’de ciddi fay hatlarının oluşmasına yol açar. MHP’nin daha sağduyu ile bizi dinleyip sesimize kulak vermesini istiyoruz.

 

Adalet ile ilgili güzel bir söz vardır; “Ağır yürür, zor görür ama mutlaka hedefine ulaşır” diye. Bizim adalet konusunda çok sıkıntılarımız var. Bir toplumda adalete olan güven sarsılırsa, tuzun koktuğunu anlarsınız. En güvenilir şey adalet olmalıdır. Bunu unutmayalım.

 

Çığ gibi büyüyen işsizliği ortadan kaldıracağız. Türkiye’nin sorunu haline gelen terörü de ortadan kaldıracağız. Biz bunun için de yola çıktık.

 

Ayşen Türkmen