Balıkesir'de CHP'den "Bu ülke bizim" kampanyası

Balıkesir'de CHP'den "Bu ülke bizim" kampanyası
25 Nisan 2013 04:00

CHP Balıkesir teşkilatı, üzerinde “Bu ülkenin adı T.C. Türkiye Cumhuriyeti’dir” yazılı ay-yıldızlı 1000 Türkiye haritası bastırıp ev ve işyerlerine asması için vatandaşlara dağıtmaya başladı.

 

 

 

CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, bugün il yönetim kurulu üyeleri ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ile basın toplantısı düzenledi. Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yaşanan uygulamalara dikkat çeken Mavuk, ulusal egemenliğin yok sayıldığını öne sürdü.

 

 

 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil’in “Yas’ak” adlı yazısını okuyan Mavuk, “Ulusal değerlerin yıpratıldığı, horlandığı ve ötelendiği bir dönem yaşıyoruz. Bu değerlere sahip çıkıp, halkımıza anlatmamız gerekiyor. Bu ülke bizim. Bu ülke Misak-ı Milli sınırları ile bizim” dedi.

 

“BOP’UN ŞIKLARI UYGULANIYOR” İDDİASI

Geçen hafta Şanlıurfa’ya gittiğini ve beş gün kaldığını anlatan Muzaffer Mavuk, şunları söyledi:

“Bu süre içinde Urfa’yı ve tüm ilçelerini gezdik. Görüştüğüm insanlardan hiçbiri ülkemizin bölünmesini istemiyor. Halkımız, ülkemizin bölünmesini istemiyor ama ABD ve onun Türkiye’deki uygulayıcısı AKP ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BOP’un (Büyük Ortadoğu Projesi) a, b, c ve d şıklarını uygulamaya devam ediyor. ‘A’ şıkkı olmadı, ‘b’ şıkkına geçtiler, ‘Arap baharı’ dediler, Suriye’de şimdilik başaramadılar ama çözmeye çalışıyorlar. Türkiye’de de silahsız bir bölünme politikası uygulanıyor. Ve nitekim Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nde, PKK için “terörist’ kelimesi kaldırıldı. Artık PKK’lılar ‘aktivist’ oldu. Eli kalem tutanlar cezaevindeyken, bölünme isteyen eli silahlılar düşünce adamı oldu. Biz bu şartlarda CHP olarak sessiz duramayız ve bu mücadeleyi vermek durumundayız.”

 

 

 

 

“BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”

Öncelikle, üzerinde “Bu ülkenin adı T.C. Türkiye Cumhuriyeti’dir” yazılı ay yıldızlı 1000 Türkiye haritası bastırdıklarını, bunları vatandaşlara dağıtmaya başladıklarını belirten Mavuk, “Biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti yani T.C.’ler Adalet Bakanlığı’ndan, Sağlık Bakanlığı’ndan, valiliklerden kaldırıldı. Tepkiler üzerine tekrar konuldu. Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Özellikle halkımızın bu konuda daha duyarlı olması, evlerine, işyerine ve arabalarına asmaları için poster bastırdık. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Ulusal egemenliği yeniden kuracağız ve Tayyip’in egemenliğini yıkacağız” dedi.

Muzaffer Mavuk ve partililer toplantının ardından esnafa, bastırdıkları haritalardan dağıttı.