Bakan’dan Ap’ye tepki: Sabotaj raporu, kabul etmiyoruz!

Bakan’dan Ap’ye tepki: Sabotaj raporu, kabul etmiyoruz!
6 Temmuz 2017 14:29

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik AP’nin kararıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

 

 

 

Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Raporu oylandı ve müzakerelerin askıya alınmasını öneren Türkiye Raporu kabul edildi. Raporda Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısı yapıldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik sert bir tepki açıklaması yaparak, kararın yok hükmünde sayılacağını ve iade edileceğini açıkladı. Çelik ayrıca ” Bu ilişkileri sabote etmeye dönük bir rapordur. AP raporunu, son iki yıldır olduğu gibi yok sayıyoruz.’ diye konuştu.

 

 

Objektif olmayan ifadeler içeriyor. Raporu kabul etmiyoruz. Bu rapor bir işbirliği raporu değil. Bir bağlayıcılığı yok. Son iki sene de olduğu gibi yok hükmünde sayarak aynen iade ediyoruz..

 

 

Rapor faydalana bileceğimiz raporlar olmaktan çıkmıştır. Hukuki objektif bir belge olma özelliğini kaybetmiş bir belgedir.

 

 

Türkiye’den istenen Türkiye’nin sorunlarına duyarsız kalmasını beklemektir

 

 

“Siyasi nitelikte karar açıklamışlardır. İçinde bizim faydalanacağımız unsurlar olması her zaman göz ettiğimiz bir husustur ve hiçbir zaman eleştiriden çekinmeyiz. Hatta bunlardan nasıl faydalanırız diye bakarız. Maalesef bu rapor, bunlardan uzak. Dolayısıyla bir tek taraflı tarih anlatısına, tek taraflı siyasi yaklaşımla yürütülen meseleye karşı objektif olmayan, Türkiye’nin yaptığı açılımları görmeyen bu raporu kabul etmiyoruz. Bu rapor bir işbirliği raporu değildir. Bizim AP’den beklentimiz, eleştiriler tabii ki söz konusu olacaktır ancak bunlarla beraber iş yapmamızı mümkün kılan raporlar hazırlamasıdır. Bu ilişkileri sabote etmeye dönük bir rapordur. AP raporunu, son iki yıldır olduğu gibi yok sayıyoruz.”