Bakan Şahin'den kadın vekillere yemek, CHP'li kadın vekillerden yemeğe protesto

Bakan Şahin'den kadın vekillere yemek, CHP'li kadın vekillerden yemeğe protesto
15 Aralık 2012 11:43

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM’de kadın milletvekilleriyle akşam yemeğinde buluşacak. Şahin’in yemeğine CHP katılmayacak.

 

 

Meclis Genel Kurulu’nda onuncu turda bakanlığının bütçesi görüşülecek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM’de vereceği akşam yemeğine kadın milletvekillerini davet etti.

 

 

Ancak CHP’li kadın vekiller yemeğe gitmeyeceklerini açıkladılar. CHP TBMM Grup Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 11 Aralık 2012 tarihinde Genel Kurul’daki bütçe görüşmeleri esnasındaki tavrını kınamadığı gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in 15 Aralık 2012 tarihinde TBMM’de tüm kadın milletvekillerine yönelik vereceğe yemeğe CHP milletvekillerinin protesto ederek katılmayacağı bildirildi.

CHP TBMM Grup Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 11 Aralık 2012 tarihinde Genel Kurul’daki bütçe görüşmeleri esnasındaki cinsiyetçi bakış açısının bir kez daha ürettiği saldırgan tavır kamuoyunca bilinmektedir. Bu cinsiyetçi ve saldırgan tavrı kınamayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in 15 Aralık 2012 tarihinde TBMM’de tüm kadın milletvekillerine yönelik verdiği yemeği Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak protesto ederek katılmayacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.”