Ata’nın çiçekleri annesi ile buluştu

Ata’nın çiçekleri annesi ile buluştu
14 Mayıs 2017 15:33

Anneler gününün en güzel adresi ebedi önderimiz Atatürk’ün annesini emanet ettiği Karşıyaka oldu.

 

 

 

 

 

Her yaştan ve her kesimden vatandaşlar, Zübeyde Ana’nın kabrine giderek ziyaretçi rekoru kırdı.Zübeyde Anne’nin kabri, binlerce vatandaşın sunduğu çiçekler ve oğlu Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinden getirilen kasımpatılarla bezendi.

 

 

Binlerce vatandaş ve sivil toplum örgütü temsilcileri sabah 08:30’da Karşıyaka Belediyesi önünde buluştu. Korteji belediye bandosu eşliğinde Alaybey’deki Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na yürüdü.

 

 

Binlerce vatandaş ve sivil toplum örgütü temsilcileri sabah 08:30’da Karşıyaka Belediyesi önünde buluştu. Korteji belediye bandosu eşliğinde Alaybey’deki Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na yürüdü.

 

zubeyde-ana-2

FOTO:SÖZCÜ

 

Zübeyde Ana’nın kabrine çelenkler ve çiçekler bırakıldı.

 

zubeyde-ana-13

 

Anıtkabir’den getirilen çiçekler, duaların ve İstiklal Marşı’nın okunması ile saygı duruşunun ardından, 09.05’te Zübeyde Ana’nın kabrine sunuldu, duygu seli yaşandı.

 

 

 

zubeyde-ana-5

 

87 YAŞINDA, ZÜBEYDE ANNE İÇİN GELDİ

 

Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’ndaki törenlerde, Karşıyaka Belediyesi ve Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin düzenlediği ‘Zübeyde Anne’ye Mektubum Var’ yarışmasının sonuçları da açıklandı.

 

Zübeyde Anne için kaleme aldıkları duygu dolu mektupları okuyan öğrencilere Nutuk armağan edildi. 30 yıl önce Zübeyde Anne için şiir yazan ancak henüz anıt mezarı ziyaret etmemiş olan 87 yaşındaki Nezihat Karamemiş de Karşıyaka Belediyesi’nin onur konuğu olarak törene katıldı ve şiiri okundu.

 

zubeyde-ana-10

 

“HER ANNE BİR ZÜBEYDE HANIM OLMALI”

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Zübeyde Hanım, Ulu Önder Atatürk’ün bizlere en büyük emanetidir. Ve Karşıyaka, bu kutsal emanetin yalnızca mezar yeri değil, Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmanın eşsiz simgesidir. Son günlerde, insanlıktan nasibini almamış karanlık zihniyetin sözcüleri, Büyük Öndere ve annesine en aşağılık yaklaşımlarla hakaret ederken, lanetlenmeyi ne kadar hak ettiklerini bir kere daha kanıtlamışlardır. Böyle bir süreçte, her anne, bir Zübeyde Hanım duyarlılığıyla davranmak zorundadır. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla, çocuğuyla, genciyle Karşıyaka’nın sözü bellidir: Siz ne bizi, ne ülkemizi, ne de Cumhuriyetimizi asla teslim alamayacaksınız. Yüreğinde annelik duygusu taşıyan tüm kadınlarımızın Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

 

zubeyde-ana-4

 

HAİNLERE TEPKİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIZ

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ise “Bugün burada bulunmamızın, Atamızı dünyaya getiren Zübeyde Hanım’ı anmanın ve onun Anneler Günü’nü kutlamanın da ötesinde bir anlamı olduğuna inanıyorum. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmirlilere emaneti olan Zübeyde Anamıza dil uzatan hainlere tepkimizi göstermek, O’nun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sahipsiz olmadığını haykırmak için de buradayız” dedi.

 

Kaynak: Gökmen Ulu/Sözcü