Asıl medeni dünyaya karşı siz utandırıyorsunuz!

Asıl medeni dünyaya karşı siz utandırıyorsunuz!
31 Ekim 2012 16:00

Törenlerde “bindirilmiş kıtalar” olmayınca her demokratik ülke yöneticisinin karşılaşacağı tepkiler bizim iktidara da yöneliyor.

Nuriye ATABEY H&H YORUM

Ancak o ülkelerde tepki gösterenler aylarca cezaevlerinde süründürülmüyor, medeni dünya protestocularına utanılacak eylemlerde bulunmuyor. Demokrasiyi özde yaşamak da böyle olsa gerek! Ama asıl mesele “İleri Demokrasi”yi yaşayabilmek.

İşte “İleri Demokrasiden” çok memnun olan Türk Milletinin hükümete yönelik protestolarından bazıları.

21.6.2009 Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın oğlu Bilkent Üniversitesi'nden mezun oldu. Ama Bakan Akdağ protesto edilince "Acaba bugün Bilkent Üniversitesi'nde miyim, bir üçüncü dünya ülkesinde miyim, anlayamadım" dedi. Akdağ'ın bu sözleri, tepkilerin daha da artmasına neden oldu.  
 
Aralık 2010 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, "Türkiye'de Anayasa" konulu konferansa katılan CHP Sözcüsü ve Genel Sekreter Batum'un öğrenciler tarafından protesto edilmesinin ardından konferansa katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da protesto edildi. Öğrenciler, Kuzu'ya da yumurta attı.

""
 
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ödül töreni de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salon tarafından protesto edilip yuhalandı.

Ocak 2011 Galatasaray Spor Kulübünün Seyrantepe'de TOKİ tarafından yapılan Türk Telekom Arena Stadyumu'nun açılışında. Başbakan Erdoğan ıslıklarla yuhalanmıştı. Yuhalanma seslerinin stattan yükselmesiyle kutlamaları canlı yayınlayan bazı televizyon kanalları, taraftarın sesini kısarak yayın yapmıştı.

""

Mayıs 2011 Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi'nde yine protesto edildi. Kuzu'ya konuşmak için söz verildiği sırada salonda bulunan bir kız ayağa kalkarak ayakkabısını fırlattı. Ayakkabı, Burhan Kuzu'ya kadar ulaşmadı. Güvenlik görevlileri protestocu genç kıza müdahale etti.
 
Ocak 2012 Şükrü Saracoğlu Stadında Lefter için düzenlenen cenazeye katılan Başbakan Erdoğan, taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Fenerbahçe Yöneticisi Mustafa Koç tepkilerin önüne geçerek taraftarları sakinleştirdi
 
Mayıs 2012 Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaklaşık 1 milyon üreticinin merakla beklediği 2012 yılı yaş çay taban fiyatı 1 lira 22 kuruş olarak açıklandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker'in çay fiyatını açıklaması üzerine üreticiler Eker'e avuçlarıyla çay attı, yuhaladı.

""
 
20.6.2012 Hakkari Şehitlerine Veda. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Ali Yasin Erosmanoğlu'nun Trabzon'daki cenaze töreninde yuhalanan Bakan Şahin vatandaşlardan zor kaçtı.

Haziran 2012 Kadınlara "ölümü seçin" diyen Melih Gökçek'e kadınlar yumurta attı. Çok sayıda yumurtanın isabet ettiği Gökçek, bir mağazaya sığındı. 

""

22 Haziran 2012 Hakkari de şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Can ın Gaziantep te düzenlenen cenaze töreninde Beşir Atalay ile İdris Naim Şahin e öfkeli bir grup pet şişe fırlattı. Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut, müdahale ederek "yuh" çekilmemesi için uyarıda bulundu. Kalabalıktan bu kez müftü Ahmet Bulut'a da "yuh' sesleri yükseldi.

Ağustos 2012 ikinci yumurta saldırısı gerçekleşiyor. Çanakkale'de konferans veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya öğrenciler yumurta attı.   
 
Ağustos 2012 Hakkari'de bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, iftar sonrası çıktığı şehir merkezinde vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Vatandaşlar tarafından uzun süre yuhalanarak ve bir grup tarafından taş atılarak protesto edilen Bakan Şahin'i korumak için polis havaya uyarı ateşi açtı. Gruba basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale edilirken, gerginlik nedeniyle Bakan Şahin bir işyerine sığındı.

""

9 Eylül 2012 İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kurtuluş törenlerine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay vatandaşları selamları sırada bir grup tarafından yuhalandı. Bu yıl geçit resmi ve diğer törenlerin iptal edilmesi İzmirlilerin büyük tepkisini çekmiş, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın müdahalesiyle tarihi Hükümet Konağı'na süvarilerin bayrak çekme seromonisi sonradan programa eklenmişti.

17 Eylül 2012 AKP Manisa Milletvekili  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afyon'da cephanelikte meydana gelen patlamada şehit düşen  25 askerden onbaşı Tolga Taştan'ın cenaze törenine katıldı. Cenaze törenine katılan AKP'li vekil Bülent Arınç, cenaze törenine katılan bir grup tarafından protesto edilip yuhalandı. Protestoların artması üzerine Arınç ters şeritten camiden ayrıldı.
 
Ekim 2012 TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda tekler finalinin ardından düzenlenen kupa seremonisinde yuhalama krizi yaşandı. Kupaları takdim etmek üzere törene çağırılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir grup seyirci tarafından yuhalandı.  
 
Yakında her tür spor müsabakası seyircisiz oynatılır ya da sadece AKP'liler alınırsa şaşmamak gerek.


Yazarın Son Yazıları:
Gezi Parkı darbesini kim planladı?
Yürüyelim arkadaşlar….
Ortada başkanlık yok, başkan yok ama 'Başkan Baba' var!