ANTİBAKTERİYEL PVC ZEMİN KAPLAMALAR ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

ANTİBAKTERİYEL PVC ZEMİN KAPLAMALAR ETKİSİNİ GÖSTERİYOR
8 Ocak 2021 20:40

PVC açılımı Polinivül klorürdür ve iki ana maddeden oluşur. Tuz ve petrolden oluşan PVC yapısında %57 oranında klor bulundurur.  PVC’nin yapısında bulunan klor pvc’ ye mükemmel bir dayanıklılık kazandırıyor.  PVC zemin kaplamalarının birçok özelliği bulunuyor. Özellikle su geçirmemesi ve herhangi bir şekilde kabarma yapmaması evine veya ofisine bu kaplamayı yaptırmak isteyenlerin mutlaka bilmesi gereken bir özellik. Sıvıyı emmeyen yapısı temizliği de oldukça kolaylaştırıyor. Piyasada PVC zemin kaplamaların etkisini ise insanlar Bilgili İnşaat ile birlikte görebiliyor.

 

 

Özellikle son zamanlarda anti bakteriyel PVC zemin kaplama, zemin kaplama sistemlerinin en yaygın olanı. Dayanıklılığı nedeniyle çok tercih edilen PVC zemin kaplama sistemleri, heterojen PVC zemin kaplama ve homojen PVC zemin kaplama olarak iki sınıfa ayrılıyor.

Bilgili İnşaat ile Heterojen pvc zemin kaplama uzun yıllar bakıma gerek duymayan, deforme olmayan yapısının yanı sıra üzerinde bakteri tutmamasıyla da son derece hijyenik bir zemin kaplama türüdür. Heterojen PVC vinil kaplamalar homojen kaplamalara nazaran çok daha çeşitli.  Heterojen yer kaplama sistemlerinin tercih edilmesinin en belirleyici özellikleri arasında sınırsız desende üretilmesi ve yapısının sağlam ve şeffaf olması yer alıyor. Heterojen zemin kaplama, ahşap ve taş duvarları doğal gibi göstermek için uygulanan bir türdür. Homojen zemin kaplama ise esasında tek bir renkten oluşan ve tek katmandan oluşan yapısıyla trafiği çok olan yerlerde kullanılır. Anti bakteriyel özellikte olan homojen PVC yer döşemeleri 2 mm kalınlığındadır ve rulo olarak uygulanan yer döşemesi türüdür.

Anti bakteriyel özellikte PVC yer döşemeleri, hijyenik ve dayanıklı yapısından dolayı özellikle hastane ve okullarda en çok tercih zemin kaplama malzemesidir. Doktorlar tarafından tavsiye edilen anti bakteriyel PVC zemin kaplamaları, tozu bünyelerine hapsetmeleri nedeniyle astım bronşit vb. hastalığı olanlara son derece yararlıdır.

PVC zemin kaplamalarının bu kadar talep edilmesinin sebeplerinden en önemlileriyse özellikle ekonomik oluşu ve uzun yıllar dayanıklı olması. Bu süreçte ise Bilgili İnşaat yaptığı işler ile birlikte oldukça dikkat çekiyor. Şık görünüşü, sınırsız renk seçeneği ve anti bakteriyel olması kullananları oldukça memnun ediyor.