AKP’nin vali ve kaymakamı yine iş başında!

AKP’nin vali ve kaymakamı yine iş başında!
1 Aralık 2013 10:01

Birisi devletin Valisi diğeri ise Kaymakamı. Aralarındaki fark birisi AKP’nin il başkanı diğeri de ilçe başkanı gibi çalışıyor olması. İşte bunun son örneği Fethiye’den geldi. Vali afişler astırarak, Kaymakam ise ilan vererek Fethiye halkını Erdoğan’ın mitingine davet ettiler.

 

KAYMAKAM HOPÖRLERDEN HALKI MİTİNGE ÇAĞIRDI

 

Başbakan Erdoğan’ın Pazar günü Fethiye’de yapacağı miting öncesi devlet temsilcileri iş başında. Erdoğan henüz gelmeden Muğla Valiliği ve Fethiye Kaymakamlığı birbirleriyle AKP propagandası yarışına girdi.

 

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in talimatıyla her köşe başına tüm halkı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine davet eden afişler astırıldı.

 

val_mustafa_hakan_gvener

Vali Mustafa Hakan Güvençer

 

Fethiye Kaymakamlığı ise Vali’nin çağrısı karşısında daha ilginç bir yöntem izledi. Kaymakamlık binasında yazılı olan Fethiye Kaymakamlığı yazısını söktürüp parlatmaya gönderdi. Parlatılan yazı Kaymakamlık binasına asıldı.

 

nce_skld

 

parlatildi_ve_takildi

 

Kaymakamlık bununla da yetinmeyip bir de ilan verdi. Belediye hoparlöründen anons yaptırarak, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine tüm halkımızı davet ediyoruz” denildi. İlk kez böyle bir çağrı yapıldığına değinen Fethiyeliler ise, “Buraya zamanında Demirel’de geldi, Çillerde Özal’da. Hepsi Başbakandı. Ama ne Vali ne de Kaymakam böyle bir şey yapmamıştı.” diyerek yaşananları ‘yağcılık’ olarak değerlendirdiler.

kaymakam_ekrem_alik

Kaymakam Ekrem Çalık

 

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Muğla ve Fethiye’de olağanüstü hali aratmayan uygulamalar yürürlüğe girdi. Dün akşam saat 19:00 itibarı iel merkez ve caddeler araç trafiğine kapatıldı. Limanda balıkçı tekneleri dahil olmak üzere özel gezi teknelerine de izin verilmedi.

 

 

Kaynak: Odatv