AKP’de bir ihale klasiği daha

AKP’de bir ihale klasiği daha
16 Eylül 2013 10:22

AKP kayırmada sınır tanımıyor. AKP’li komisyon başkanı ihaleyi hiç çekinmeden eşine verdi.

 

Kültür Bakanı Ömer Çelik’in ‘kankası’ olarak tanınan Levent Özveren’in yönettiği ‘ağırlama işleri’ ihalesi Adana’yı karıştırdı

 

Adana Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­’nin şir­ke­ti Al­tın Ko­za Kül­tür Sa­nat ve Tu­rizm A.Ş.’nin Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan Yar­dım­cı­sı, AK­P’­li mec­lis üye­si Le­vent Öz­ve­ren, baş­ka­nın ol­ma­dı­ğı za­man­lar­da ku­rum­da­ki tek iha­le yet­ki­li­si ola­rak gö­rev ya­pı­yor­du. İd­di­aya gö­re; Ada­na­’da “Kül­tür Ba­ka­nı Ömer Çe­li­k’­in ya­kın ar­ka­da­şı­” ola­rak ta­nı­nan Öz­ve­ren, iha­le yet­ki­si elin­dey­ken eşi Mü­ge Sür­me­li Öz­ve­re­n’­in şir­ke­ti ABER­K’­e 425 bin TL’­lik iha­le ver­di.

 

Bi­lir­ki­şi ihaleyi araştırdı…

 

İha­le­nin, film fes­ti­va­li­ni or­ga­ni­ze eden Ko­za A.Ş.’nin “Or­ga­ni­zas­yon, ko­nak­la­ma, ye­mek, kok­tey­l” gi­bi iş­le­rini kap­sa­dı­ğı ve Mü­ge Öz­ve­re­n’­e öde­me­nin de ya­pıl­dı­ğı ile­ri sü­rül­dü. Olay, Al­tın Ko­za Kül­tür Sa­nat Tu­rizm A.Ş.’nin es­ki ça­lı­şan­la­rın­dan Şe­nol De­mir­ci­’nin savcılığa yap­tı­ğı şi­ka­yet so­nu­cu or­ta­ya çık­tı. Bi­lir­ki­şi söz ko­nu­su iha­le­nin, ABERK şir­ke­ti­ne ve­ril­di­ği­ni ve 425 bin li­ra öde­me ya­pıl­dı­ğı­nı doğ­ru­la­dı.

 

Ka­çak vil­la­dan ce­za al­mış­tı

 

Ada­na­’da, AK­P’­li Bü­yük­şe­hir ve Çu­ku­ro­va İl­çe Be­le­di­ye Mec­lis üye­si Le­vent Öz­ve­ren ile tu­rizm­ci eşi Mü­ge Sür­me­li Öz­ve­ren, da­ha ön­ce de ka­mu ara­zi­si­ne ka­çak vil­la yap­tık­la­rı id­di­asıy­la yar­gı­lan­dı. Otel ve su par­kı iş­let­me­ci­li­ği de ya­pan Mec­lis üye­si Le­vent Öz­ve­ren ve eşi Mü­ge Sür­me­li Öz­ve­ren hak­kın­da, 2009 yı­lın­da ‘i­mar kir­li­li­ği­ne ne­den ol­mak, mü­hür boz-­ma­k’ suç­la­rın­dan Ada­na 1’in­ci As­li­ye Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de da­va açıl­dı. Mah­ke­me, sa­nık­la­ra 10’ar ay ha­pis ce­za­sı ver­di. Hük­mün açık­lan­ma­sı ge­ri bı­ra­kıl­dı.

 

İş­te o skandal ra­po­r

 

 

İha­ley­le il­gi­li şi­ka­ye­ti araş­tır­mak­la gö­rev­len­di­ri­len Bi­lir­ki­şi Def­ter­dar­lık Uz­ma­nı Ay­han Yıl­dı­z’­ın ra­po­run­da “4734 sa­yı­lı Ka­mu İha­le Ka­nu­nu­’na gö­re iha­le­yi ya­pan ida­re­nin iha­le yet­ki­li­si ki­şi­le­ri ile eş­le­ri ve­ya üçün­cü de­re­ce­ye ka­dar olan ya­kın­la­rı­nın iha­le­ye gi­re­me­ye­cek­le­ri­” be­lir­ti­le­rek “İ­ha­le sü­re­ci­nin her aşa­ma­sın­da gö­rev alan ki­şi­ler hak­kın­da 4734 Sa­yı­lı Ka­mu İha­le Ka­nu­nu­’nun 60’ın­cı mad­de­si­ne gö­re iş­lem ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ğini­” söyledi. Avu­kat Ne­cil To­puz ise “O­lay Ka­mu İha­le Ka­nu­nu­’na ta­ma­men ay­kı­rı. Mut­la­ka so­ruş­tur­ma; ko­vuş­tur­ma ve sü­re­cin so­nun­da da­va açıl­ma­sı la­zım.”de­di.